Pi kamni

| Piše:  Darija Huzimec |

Kamni v obliki torusa

Pi kamen je  majhen krožen kamen z luknjo na sredini. Ta oblika je znana tudi kot torus (torus je trodimenzionalna oblika diska z luknjo).

Pi kamni imajo več simbolike. Ena od njih je, da predstavljajo naše sijoče energetsko polje in energijo vesolja. Njihova okrogla oblika prav tako predstavlja arhetip enosti.

Preberi več “Pi kamni”

Boj proti Temi in zmaga Svetlobe?

| Piše:  Mateya Triglav |

Zadnje čase lahko opazimo veliko poplavo različnih meditacij za mir na svetu, za prevlado Svetlobe, z namenom boja proti “Temnim silam, ki so nas zasužnjile”.

Zato je na mestu par besed, o tem, kaj Svetloba in Tema pravzaprav sta in zakaj borba proti eni ali drugi strani ne naredi nič “dobrega”, temveč le pripomore k še večjemu neravnovesju v nas in na Zemlji.

Read More

Palo Santo – ali ga naj preneham uporabljati?

Kaj je Palo Santo?

Palo Santo je drevo, ki raste na obali Južne Amerike. V španščini ime dobesedno pomeni “Sveti Les”. Drevo raste 40-100 let; ko odmre je potrebno še 10 let, da je primerno za pridobivanje kadila in eteričnega olja. Šamani ga že tisočletja uporabljajo za zdravljenje raznih bolezni, za čiščenje in odstranjevanje težke energije ter z njo povezanih bitij.

Read More

Rune in delo z njimi

Kaj so Rune?

Rune so starodavna abeceda germanskih in nordijskih ljudstev.

Obstaja več vrst Run, glede na njihov izvor: Germanske imajo 24 črk, Anglo-Saxonske imajo 28 ali 33 črk, Nordijske, Danske in Švedske pa po 15 ali 16 črk.  Ime FUTHARK se nanaša na imena prvih šest Run v abecedi.

Vsaka Runa predstavlja simbol, ki ima poseben pomen in svojo vibracijo.

Read More

Zakaj čiščenje materialnih stvari iz preteklosti pomaga lažje živeti v sedanjosti

Piše: Darija H.

Naj za začetek povem, da nisem oseba, ki bi se oklepala veliko materialnih stvari, raznih spominkov iz potovanj, druženj, fotografij, stvari ki nimajo uporabne vrednosti v sedanjosti. Seveda imam nekaj dekorativnih elementov, vendar minimalno, tisto, kar mi res ljubo v tem trenutku.

Preberi več “Zakaj čiščenje materialnih stvari iz preteklosti pomaga lažje živeti v sedanjosti”