Sananga

Sananga – Kapljice za oči iz Amazonije

I Piše: Ana Slavinec I

Sananga je zdravilo, ki ga nekatera plemena Amazonije po tradiciji uporabljajo za pripravo na lov, saj poveča percepcijo, izboljša nočni vid, koncetracijo in fokus. Uporablja pa se tudi za čiščenje negativne energije, ki jo imenujejo Panema. To so negativna čustva, ki se nabirajo v človeku, tesnoba, anksioznost, jeza, pa tudi druge energetske blokade.

Preberi več “Sananga – Kapljice za oči iz Amazonije”

Pi kamni

| Piše:  Darija Huzimec |

Kamni v obliki torusa

Pi kamen je  majhen krožen kamen z luknjo na sredini. Ta oblika je znana tudi kot torus (torus je trodimenzionalna oblika diska z luknjo).

Pi kamni imajo več simbolike. Ena od njih je, da predstavljajo naše sijoče energetsko polje in energijo vesolja. Njihova okrogla oblika prav tako predstavlja arhetip enosti.

Preberi več “Pi kamni”

Boj proti Temi in zmaga Svetlobe?

| Piše:  Mateya Triglav |

Zadnje čase lahko opazimo veliko poplavo različnih meditacij za mir na svetu, za prevlado Svetlobe, z namenom boja proti “Temnim silam, ki so nas zasužnjile”.

Zato je na mestu par besed, o tem, kaj Svetloba in Tema pravzaprav sta in zakaj borba proti eni ali drugi strani ne naredi nič “dobrega”, temveč le pripomore k še večjemu neravnovesju v nas in na Zemlji.

V kolikor mislite, da je Tema nekaj, proti čemur se je potrebno boriti, ne razumete samega obstoja in načrta kreacije. Tema in Svetloba od samega začetka sodelujeta, cilj obeh je enak: da bi se ena Zavest, iz katere izhaja vse, lahko spoznala in se v celoti izkusila.

V čisti Enosti, Svetlobi, se ne dogaja nič. Zato je potrebna “Tema”, dualnost, ki omogoča polarnost, preko katere se lahko stvari začnejo dogajati: ustvari se koncept dobro-slabo, dan-noč, zgoraj-spodaj… in Zavest se lahko prične igrati sama s seboj in izkušati vse svoje aspekte.

Brez Teme ne bi nič obstajalo. Bila bi le ena Zavest, ki miruje sama v sebi. Dogajalo pa se ne bi nič. Kreacija ne bi obstajala. Ne bi obstajal niti koncept časa in prostora.

Ker smo ravno prišli iz dobe Rib, smo še vedno, tudi v duhovnosti, pod velikim vplivom krščanske miselnosti in podobnih religij, ki so se skozi tisočletja borile proti grehu, hudiču, satanu, temnim silam, demonom in na splošno vsemu, kar je bilo označeno kot “slabo” in “temno”. Današnja duhovnost s prakticiranjem borbe proti Temi le oživlja te stare preživete vzorce in nadaljuje cikel, ki je bil najbolj izrazit v času galaktične noči, ko smo kolektivno pozabili, kdo smo, zakaj smo tukaj in da “bog” ni nekaj ločenega od nas. Tudi Tema ni ločena od nas. Je del izvorne Zavesti , “boga”, nas samih. Je orodje za izkušnje, ki jih nenazadnje vsaka duša potrebuje na poti svoje evolucije in spoznavanja kdo v resnici je.

Ko molimo ali meditiramo za mir na Zemlji, ali za prevlado Svetlobe, le povečujemo razkol in disharmonijo. Usmerjamo energijo v en del polarnosti in se borimo proti drugemu. Slej ko prej nas bo po takšnem početju ponovno vrglo krepko iz ravnovesja in Tema bo kot protiutež z vso silo udarila nazaj.  In to večno ekstremno nihanje se bo nadaljevalo še naprej.

Edini način za prekinitev tega starega vzorca borbe je integracija. Ugotoviti moramo, da sta tako Svetloba kot tudi Tema del Ene Zavesti, ki se je razdelila, da bi se izkusila. Mi smo fraktali te ene Zavesti.  Ko se borimo proti Temi, se borimo proti sebi.

Na nas je, da v sebi združimo oboje, razumemo, da je iz vidika Višje Zavesti Tema povsem enakovredna Svetlobi, v celoti sprejmemo oboje in iz te točke zavesti presežemo vzorec ter izstopimo iz cikla, v katerega smo ujeti, ter zgradimo to, kar si vsi želimo: nov način obstoja človeštva, kjer ne bo več prevladoval boj, temveč harmonija med Svetlobo in Temo.

Palo Santo – ali ga naj preneham uporabljati?

Kaj je Palo Santo?

Palo Santo je drevo, ki raste na obali Južne Amerike. V španščini ime dobesedno pomeni “Sveti Les”. Drevo raste 40-100 let; ko odmre je potrebno še 10 let, da je primerno za pridobivanje kadila in eteričnega olja. Šamani ga že tisočletja uporabljajo za zdravljenje raznih bolezni, za čiščenje in odstranjevanje težke energije ter z njo povezanih bitij.

Sveta Rastlina

Palo Santo je sveta rastlina. Kot takšna se je od vedno uporabljala z največjim možnim spoštovanjem in ni bila širše dostopna množicam ter izven držav, kjer raste. Smel ti ga je podariti le šaman.

Domorodni Šamani ga uporabljajo zelo spoštljivo in varčno, za posebne primere. V večini pa se za čiščenje uporabljajo ostala zelišča in kadila, ki so bolj dostopna in hitreje obnovljiva ter rastejo tako rekoč povsod.

Zakaj?

Ker se za kadilo lahko uporabljajo le veje drevesa, ki naravno odpadejo ali drevo, ki naravno odmre. Dreves Palo Santo se ne seka in vej se ne reže. Drevo Palo Santo živi med 40-100 let. Po tem, ko odmre, mora ostati na mestu, še 4-10 let, da se ga sme uporabljati kot kadilo.

Masovna prodaja in sintetičen Palo Santo

Kot mnoge druge svete rastline, ki jih je svet začel masovno uporabljati in tudi zlorabljati (ayahuasca, tobak…), je ista usoda doletela tudi Palo Santo. Mnoge korporacije in verige trgovin so izkoristile priljubljenost svetega lesa in so ga pričele uvažati v velikih količinah, po čemer lahko sklepamo, da uporabljajo les posekanih dreves, ki niso naravno zaključila svojega procesa. Nekateri pa se poslužujejo tudi sintetičnih arom, s katerimi prepojijo kose navadnega lesa, katerega prodajajo pod imenom Palo Santo.

Pomen izvora 

Ko kupite Palo Santo, je torej ključnega pomena, da se prepričate, od kje izvira. Najboljši vir je direktno pri družinah, ki se že vrsto generacij ukvarjajo z ohranjanjem teh dreves in spoštljivo ter v skladu s tradicijo uporabijo le les, naravno odmrlih delov drevesa.

Palo Santo, ki ga lahko kupite pri nas, izvira od ene teh družin, iz Kolumbije.

Je Palo Santo ogrožena vrsta? 

Odgovor je: ne.  Mednarodna zveza za ohranitev narave (IUCN) je leta 2019 uvrstila bursero graveolens (sveti les) na seznam neogroženih vrst. Kar pa ne pomeni, da to ne more kmalu postati.

Spirit Pala Santa

Palo Santo je ljubeč, a močan rastlinski Spirit.

Spirit svete rastline se vedno, ko ni uporabljana z najvišjim možnim spoštovanjem in se jo zlorablja, obrne proti osebi/korporaciji, ki jo je zlorabila.

Po drugi strani pa je morda širitev Pala Santa po vsem svetu, odločitev Spirita te rastline, da pomaga tudi tistim, ki sicer nikoli ne bi mogli priti v stik z njim.

Zatorej: ko uporabljamo les Pala Santa, se moramo zavedati, da je vsak košček zelo dragocen. Pred nakupom preverimo, iz kje izvira. Uporabljamo ga varčno in za specifičen namen. Vedno prosimo Spirit Pala Santa za pomoč in se mu zahvalimo, ker je z nami. Za vsakodnevno čiščenje energij raje posežimo po žajblju ali kakšnih drugih zeliščih in rastlinah, ki se hitreje obnavljajo in so bolj dostopne. 

Rune in delo z njimi

Kaj so Rune?

Rune so starodavna abeceda germanskih in nordijskih ljudstev.

Obstaja več vrst Run, glede na njihov izvor: Germanske imajo 24 črk, Anglo-Saxonske imajo 28 ali 33 črk, Nordijske, Danske in Švedske pa po 15 ali 16 črk.  Ime FUTHARK se nanaša na imena prvih šest Run v abecedi.

Vsaka Runa predstavlja simbol, ki ima poseben pomen in svojo vibracijo.

Staronordijska beseda “Rún” pomeni skrivnost, črka, misterij. Legenda pravi, da so Rune darilo boga Odina, ki je doživel šamansko iniciacijo, ko je devet dni in devet noči visel, obrnjen na glavo, z drevesa Yggdrasil – drevesa življenja. Takrat so mu bile predane Rune, katere je podaril človeštvu.

Rune so bile od nekdaj čudovit sistem za divinacijo. Preko njih so svečeniki prejeli pomembne namige in nasvete iz višjih dimenzij obstoja, s katerimi so pomagali navigirati skozi realnost te dimenzije.

Starejši Futhark

Od vsega začetka je imelo vsako od štiriindvajsetih znamenj runske abecede svoje ime. Prvotno so ti znaki predstavljali brezčasne koncepte in ideje, vibracije vesolja. Kasneje so jim ljudje dodali bolj “zemeljsko” simboliko in pomene.

So posrednik, ter dragoceno orodje za komunikacijo z našim višjim vodstvom. Z njihovo pomočjo se povežemo z višjimi aspekti sebe in tako poiščemo vzroke za težave, blokade in neravnovesja, ki se skrivajo v nas samih.

Rune so močni simboli in pripomoček na naših razpotjih, ko ne poznamo odgovora, ne vemo, kako in kam naprej, kje smo v določeni situaciji ali kaj nam ta prinaša.

 

Uporaba

Run ne uporabljamo za prerokovanje in napovedovanje prihodnosti. So orodje, ki nam pomaga, ko potrebujemo nasvet, razlago, v kakšnih energijah se nahajamo in katero pot izbrati, ko smo na razpotjih.

Ko prejmemo svoj kristalni set Run, se z njimi najprej povežemo in jih z namero očistimo. Kristali so živa bitja. Zato je pomembno, da se jim predstavimo, se jim zahvalimo, ker so prišli v naše življenje in jih prosimo za pomoč in vodstvo. Vaš set Run uporabljajte samo vi, saj bodo postale energijski podaljšek vas samih.

Rune v mošnjičku podržimo v rokah in postavimo vprašanje. Bolj kot smo fokusirani na vprašanje, bolj natančen je odgovor Run.

Nato lahko iz mošnjička potegnemo eno samo Runo ali pa več njih. Uporabljamo intuicijo.

Rune delujejo v skladu z našo vibracijo. Naša vibracija bo v vsakem trenutku pritegnila tiste Rune, ki nam bodo ponudile uvid ter vodstvo našega Višjega Aspekta.

Vseh run je 25, ena od njih je prazna. Vsaka nosi svoje ime, simbol in nordijsko božanstvo, ki jo podpira. Nobena ni dobra ali slaba, vsaka preprosto prenaša svoje sporočilo.

Uporabite jih lahko tudi za kreacijo lastne kristalne mreže (priporočamo sočasen nakup podlage za kristalno mrežo – TUKAJ).


Pomen Run – Starejši Futhark:

Fehu: F – [govedo] bogastvo, kreativna energija, sreča
Uruz: U – [vol] moč, moč volje, energija, transformacija, zdravje
Thurisaz: TH – [trn] zaščita, velikan, vodstvo, portal, preseganje omejitev
Ansuz: A – [usta] glas Boginje, govor, inspiracija, prava vizija, znamenja
Raido: R – [kolo] potovanje, delo, ritem, širša perspektiva, ples življenja
Kenaz: K – [bakla] ogenj, kreiranje lastne realnosti, vitalna energija
Gebo: G – [dar] darilo, partnerstvo, združitev, darežljivost, notranja moč
Wunjo: W, V – [sreča] veselje do življenja, užitek, sreča, skrito znanje
Hagalaz: H – [toča] transformacija, evolucija, neobvladljiva moč narave
Nauthiz: N – [potreba] nuja, obramba, omejitev, odpor
Isa: I – [led] mirovanje, odložiti na kasnejši čas, čas da gremo vase
Jera: J, Y – [žetev] eno leto, uspeh, dobra letina, nagrada
Eihwaz: EI – [tisa] drevo življenja, kanal, razsvetljenje, iniciacija
Pertho: P – [čaša za kocke] negotovost, skrivnost, skrita sila, sprememba
Algiz: Z, R – [los] zaščita, ščit, obramba, povezava z višjim, življenjska sila
Sowilo: S – [sonce] zdravljenje, energija, zavedanje sebe, vodstvo
Teiwaz: T – [bog Tyr] zmaga, pravica, uspeh, predanost, bojevnik, analiza
Berkano: B – [boginja/breza] ljubezen, ženskost, rast, spremembe, novi začetki
Ehwaz: E – [konj] zvestoba, potovanje, uspeh, gibanje, harmonija
Mannaz: M – [človeštvo] sebstvo, znanje, zavest, spomin, sodelovanje
Laguz: L – [voda] potencial, fluidnost, rojstvo, tok, življenje, obnovitev
Ingwaz: NG – [bog plodnosti Ing] plodnost, začetek, energija, notranja rast
Dagaz: D – [dan] upanje, sreča, blagostanje, preboj, prebujanje
Othala: O – [lastnina] družina, tradicija, dediščina

Prazna Runa – usoda, nekaj, kar je že določeno in se ne da več spremeniti

 

Zakaj čiščenje materialnih stvari iz preteklosti pomaga lažje živeti v sedanjosti

Piše: Darija H.

Naj za začetek povem, da nisem oseba, ki bi se oklepala veliko materialnih stvari, raznih spominkov iz potovanj, druženj, fotografij, stvari ki nimajo uporabne vrednosti v sedanjosti. Seveda imam nekaj dekorativnih elementov, vendar minimalno, tisto, kar mi res ljubo v tem trenutku.

Preberi več “Zakaj čiščenje materialnih stvari iz preteklosti pomaga lažje živeti v sedanjosti”