Zvok je izjemno pomembno orodje, s katerim so si pomagala že mnoga ljudstva skozi vso zgodovino človeštva.

Vse, kar je ustvarjeno, je ustvarjeno iz zvoka. “V začetku je bila Beseda”

Med zvočno kopeljo naše celice začnejo vibrirati v posebni vibraciji, kar v telesu sproži samozdravilne procese. Zvočna kopel nas vrne v harmonijo in ravnovesje – na naši čustveni, psihični, duševni in telesni ravni.

Vsaka zvočna kopel je unikatna. Glasbila se kombinirajo glede na energijo in potrebe skupine, ki se intuitivno pokažejo pred in tekom same zvočne kopeli. Pred kopeljo se prostor energetsko pripravi, tako da je tudi okolje podporno za zvočno razvajanje. Na začetku se sprostimo s kratkim vodenim sproščanjem in ozavestimo namero kopeli.  S tem usmerimo energijo zvoka v področje, kjer želimo podporo, pomoč ali uvide.

Zvočna kopel prebudi našo notranjo celoto in popelje telo in duha v stanje ravnovesja in harmonije.

GONG

Gong je znan po zelo intenzivnem globokem zvoku, ki zavibrira celotno telo do globine kosti. Vibracije so zelo močne in delujejo na vseh nivojih našega fizičnega telesa in vseh energetskih teles. Zvočne vibracije gonga pomagajo odblokirati zastoje energije v našem telesu ter nas popeljati v globoko raziskovanje sebe.

Vibracije gonga so zelo močan in učinkovit način za sproščanje stresa. Gong ustvari zvoke, ki vas globoko sprostijo. Ob tem se naš živčni sistem začne balansirati in se lahko prične sproščanje nakopičenega stresa. Vibracije gonga nežno zajamejo telo od zunaj in postopoma prodrejo v globine telesa in omogočijo globoko sprostitev za telo. Običajno to privede do umirjanja srčnega ritma, krvni tlak se uravna in vzpostavi se naravni ritem dihanja. Gong pripomore k harmoniji telesa in do spontanega meditativnega stanja našega uma.

Preko vibracije zvoka in energije se izrazi zdravilni učinek gonga. Zdravilni zvoki proizvedejo vibracije, ki pomagajo izboljšati splošno počutje. Na energetskem nivoju gong pomaga odpreti čakre in sprostiti blokirano energijo, podobno kot akupunktura ali masaže.

Gong kopeli so odlične za stanja, ki nastanejo zaradi neravnovesja med telesom in dušo. Taka stanja so depresije, izčrpanost, osamljenost, jeza, strah, sovražnost in podobno.

TIBETANSKE POSODICE

Tibetanske posodice nas s svojim nežnim zvokom povezujejo z vesoljem, z višjimi aspekti. Umirijo um, dovolijo telesu da se globoko sprosti. Šele ko smo sproščeni in je naš umirjen, lahko telo vklopi svojo inteligenco in prične s samozdravljenjem, kjer je to potrebno.

ŠAMANSKI BOBEN

Boben nas povezuje s Zemljo, pomaga nam biti prisotni v tem življenju. Prvi zvok, ki smo ga slišali v maternici, je bilo ritmično bitje materinega srca. Šamanski boben je močno orodje, ki nas ponovno popelje v ta občutek, v ta ritem in s tem vzpodbudi mir, harmonijo, občutek enosti. Podpre zdravljenje na vseh nivojih. Enakomerno ritmično bobnanje 4-7 udarcev na sekundo ima dokazano vpliv na našo zavest in zaznavanje. Tako bobnanje fizično vpliva na naše možgane, na obe možganski hemisferi in ju začne ponovno usklajevati (saj sta običajno v disharmoniji, nepovezani). To je neprecenljivo, saj je harmonija med obema možganskima poloblama ključ do zdravja na vseh nivojih.

Če se počutite raztreščene, neuravnovešene, če imate občutek, da ste obtičali na neki točki in se ne morete premakniti naprej ali pa samo potrebujete malo energijske podpore, umiritev misli in sprostitev, je zvočna kopel prava rešitev za vas. Priporočamo, da se udeležite vsaj ene zvočne kopeli na mesec, saj je pomembno, da se proces, ki se začne na prvi zvočni kopeli, nadaljuje, dokler ne dosežete točke, ko lahko dlje časa ohranjate harmonijo in osrediščenje. Po tem je obisk zvočne kopeli priporočljiv po potrebi in ko tako začutite.

Termine zvočnih kopeli, ki jih pripravljamo v sklopu našega društva, si lahko ogledate tukaj:

KOLEDAR DOGODKOV

 

Nazaj
Dišeče vode iz Peruja – njihova uporaba in lastnosti
Naprej