Nihalo je predmet, pritrjen na vrvico, verižico. Najpogosteje je narejen iz kovine ali kristala.

Je dragoceno orodje za pridobivanje informacij, ki jih običajna čutila ne morejo zaznati. Nihalo tako, s pravilno uporabo, postane podaljšek osebe.

Pravo nihalo zase izberemo po principu resonance. Izberemo tistega, ki “nas pokliče” in začutimo, da je pravi za nas. Čim manj poskušamo vpletati svoj racionalni um in se le prepustimo intuiciji.

Izberi svoje nihalo TUKAJ. 

Ko nihalo prejmemo, ga najprej energijsko očistimo. To lahko storimo z dimom (naravna kadila), vodo ali na kakšen drug, nam najbližji način. Vselej pa mora biti prisotna močna namera za čiščenje na vseh nivojih.

Dobro je, da se z nihalom močno povežemo že pred prvo uporabo. To storimo tako, da ga nekaj časa nosimo ves čas s seboj, spimo z njim pod blazino, ga imamo pri sebi ko meditiramo, itd..

Pred prvo uporabo je zelo pomembno, da ugotovimo in določimo, kako bo nihalo komuniciralo na nami. To storimo na način, da nihalo primemo za vrvico in ga preprosto vprašamo: “Kakšen je odgovor “da”?  Nihalo bo zanihalo naprej in nazaj oziroma levo in desno. Včasih se zavrti tudi v krogu. Zapomnimo si smer vrtenja in jo, če želimo, tudi zapišemo. Za odgovor “ne” postopek ponovimo.

Ko imamo jasno določeno smer nihanja za “da” in “ne”, lahko pričnemo z njegovo uporabo.

Nihalo primemo v roko,  dlan druge roke pa plosko položimo na mizo ali drugo trdno podlago, za prizemljitev. Vrvica nihala naj počiva v desni dlani, kjer predstavlja neke vrste anteno. Nihalo naj visi približno za ped pod dlanjo in naj se ne dotika mizne ploskve. Najprej vprašamo, ali lahko nihalo uporabimo tukaj in zdaj. Če je odgovor pritrdilen, s spraševanjem nadaljujemo.

Prosimo upoštevajte, da morate pri uporabi nihala biti popolnoma prisotni in dobro osredotočeni na vprašanje. Vprašanja naj bodo jasna in točno določena.

Če se nihalo noče premakniti, pomeni, da še nismo zreli za ta odgovor ali pa, da sami podzavestno blokiramo pretok energije. Tedaj nehamo spraševati, pospravimo nihalo in se tega lotimo kdaj drugič, ob primernejšem času.

Podzavest namreč uporablja možgane za pošiljanje signalov po nevroloških poteh, ki nadzorujejo mišice (trzanje) in premikajo nihalo v določeno smer.

Komunikacija z nihalom pomeni tudi komunikacijo z našim notranjim vodstvom, našo intuicijo, podzavestjo. Naši miselni vzorci lahko zavirajo pretok energije in povzročijo, da dobimo nejasne odgovore, ali pa, da se nihalo preprosto noče premakniti z mrtve točke.

Spraševanje z nihalom je čudovit pripomoček, ki nam pomaga razvijati skrite sposobnosti, raziskovati svoj notranji svet in prejeti pomembne uvide.

Nazaj
Sananga – Kapljice za oči iz Amazonije
Naprej
Rapé – medicina iz Amazonije