Modri Lotus – zgodovina in uporaba 

Modri Lotus (Nymphaea Caerulea), znan tudi kot Modri Lokvanj, je bila najpomembnejša ritualna rastlina starodavnega Egipta. Ta čudovita vodna Lilija je rastla v svetih tempeljskih jezerih in v reki Nil.

Modri Lotus je postal zelo priljubljen zaradi svoje očarljive lepote in zaradi njegovih pozitivnih psihoaktivnih učinkov. Egipčani so ga zato uporabljali tudi pri obredih smrti in rojstva.

Je sveta roža in se je tradicionalno uporabljal za lajšanje psihičnih bolečin, za ustvarjanje dobrega počutja, ki se lahko razvije tudi v evforičen občutek, saj s svojim vplivom povečuje cirkulacijo. Cvet s svojim vonjem omogoča pozitivno razpoloženje, saj vsebuje antispazmodično sestavino imenovano Nuciferin, prav tako pa vsebuje še aporphine.

Je tudi močan in redek afrodizijak.

Danes je Modri Lotus na voljo v obliki absoluta. Absolut Modrega Lotusa je pridobljen z metodo ogljikovega dioksida. Ta metoda zagotavlja najbolj popoln izvleček, ki je primeren tudi za aromaterapijo. Takšna metoda pridobivanja olja spada med najkvalitetnejše. Olja so proizvedena v nadzorovanih sterilnih okoljih in ne puščajo ostankov v ozadju. To zagotavlja, da so ti visoko koncentrirani ekstrakti varni za um, telo in dušo.

Uporaba:

Pri uporabi  vsekakor velja previdnost pri doziranju, saj gre za čisti koncentrat z visoko intenzivnim vonjem.

Masaža: 0,5 – 2% olja razredčimo v drugem olju (npr. jojobino, mandljevo, kokosovo…) ali kremi za telo.

Aromaterapija: dovolj je že kapljica ali dve v vodi na izparilniku

Parfumsko olje:v 10 ml jojobinega olja dodamo 2 kapljici Absoluta Modrega Lotusa.

Kopel: 3-5 kapljic je dovolj za kopel

Pozor: čisti ekstrakt na koži uporabljamo le v mikro odmerku (manj kot 1 kapljica), saj je vonj izjemno močan in dolgo obstojen.

Diši zares čudovito in prinaša čisto radost vsem, katere objame njegov vonj.

Na voljo tukaj: esencavesolja.si/izdelek/etericno-olje-modri-lotus/

Nazaj
Učinek zvoka: zakaj na zvočno kopel?
Naprej
ŠUNGIT in njegove zdravilne lastnosti