I Piše: Darija Huzimec I

YOPO – intenzivna pot odkrivanja sebe in povezovanja z življenjem

Yopo je bil dolgo časa rezerviran samo za šamane – za zdravilce v plemenu. Preko te medicine so se povezovali s spiritom, dobili informacije za zdravljenja, vizije prihodnosti. Zakaj ni bila na voljo za vse člane? Yopo je medicina, ki te poveže neposredno z izvorom – z velikim duhom – z življenjem,… kakorkoli želiš to poimenovati. Odpre našo kronsko čakro in v trenutku imamo povezavo z izvorom.

Moja pot medicine se je začela približno 6 let nazaj, v Peruju, na enotedenskem retreatu z medicine ayahuasca. Na kratko: sesula je vsa moja prepričanja in mi potisnila na mojo pot.

Pred 2 letoma sem prvič sedela na obredu, kjer smo spoznavali sebe preko medicine z imenom yopo. Lahko bi se udeležila obreda že nekaj let nazaj, pa me je opis medicine tako prestrašil, da si nisem upala na obred kar nekaj let. Ni bilo potrebe po tem, ampak moja izkušnja je bila ta. Prav je, da imamo spoštovanje do vsake medicine, vseeno pa moramo paziti, kako ljudem predstavimo svojo izkušnjo.

Kako izgleda obred in medicina naj bo nekaj, kar izkusite na svojem prvem obredu, ko se odločite za to. Biti prvič na obredu je vedno poseben dan, poseben občutek in jaz osebno imam rada, da se podrobnosti razkrijejo na dogodku samem.

Kar želim deliti je izkušnja – zelo strnjena seveda.

Za razliko od mnogih ostalih medicin, yopo deluje približno 2-3 ure. Vse kar ti želi dati, ti da v tem času. 2 ure se lahko zdita kot neskončnost, ali kot 10 minut – ko smo v povezavi s velikim duhom, časa ni.

Je individualna medicina – tudi če je skupina ljudi na obredu, je vsak v svojem procesu in ima fokus samo na sebi. V teh 2 urah si samo ti in veliki duh – vmes pa je spirit medicine, ki te navigira v tej novi dimenziji in te vodi do uvidov, odgovorov, vizij, ki jih potrebuješ v tistem trenutku in ki si jih pripravljen v tistem trenutku videt.

Ni skrivnost, izkušnja je zelo intenzivna – sploh prve pol ure. Nismo navajeni na tako močen tok energije, nismo navajeni, da se naša zavest tako hitro odpre in potujemo v drugih dimenzijah. Izkušnja se nato umiri, ampak naša zavest je še vendo odprta, razširjenja in v tem stanju smo sposobni videte in doumeti stvari, ki jih v tej težki fizični realnosti enostavno spregledamo.

Mogoče bi morala to dodati na začetku, ampak zakaj sploh potrebujemo pomoč spiritov medicine? Odgovor je enostaven, ker smo zaspali in ker nam je zmanjkalo časa. Nimamo več 30 let počasnega odpiranja zavesti in spoznavanja sebe, reagirati moramo sedaj, ampak nismo še dorasli temu kar nas čaka. Zato se tudi vse medicine širijo po celotnem svetu  sploh v zadnjih 10 letih, ker želijo vsem, ki smo pripravljeni, pomagati dosečti zdravljenje, odprto zavest, ponovno obuditi skrite potenciale.

V eni seansi z medicine yopo naredimo toliko, kot v 5 letih meditacije.

Na voljo imamo izredno priložnost spoznati sebe, pozdraviti in uravnovesiti vse znotraj nas in začeti spoznavati neskončno vesolje in skrivnosti življenja. Ampak zbrati moramo pogum za tako vožno, saj je zelo intenzivna, naporna ampak darovi so neprecenljivi.

Še to, prvi obred z yopo je vedno spoznaven – ti spoznaš medicine, spirit spozna tebe, seveda lahko dobiš odgovore, spoznanja, vizije že na prvem obredu. Ampak potovanje se šele začenja, vsak naslednji obred gre globlje in globlje,… ne vem kje se ustavi, če se sploh kje in kdaj.

Imamo neverjetno priložnost, da medicina pride k nam vsaj 2x na leto, v Slovenijo. Če te zamika se povezati z njo, ali tudi delati redno z medicine, imaš sedaj priložnosti.

DOGODEK OKTOBRA: https://www.facebook.com/events/2124006194456598

Nazaj
ŠUNGIT in njegove zdravilne lastnosti
Naprej
Orgoniti