| Piše:  Uroš Brezavšček |

Verjetno ste že slišali poučno pripoved o dveh volkovih, ki jih imamo znotraj sebe. Če je še niste, potem prenehajte brati ta zapis in si najprej preberite zgodbico o volkovih, ki jo najdete, tako da v Google brskalnik vpišete Zgodba o dveh volkovih.

Da vemo, kaj si želimo od življenja, potrebujemo v sebi oba volkova. Podobno naše oči potrebujejo belo in črno barvo, da sploh lahko vidimo, da obstaja več kot le ena stvar. Živimo namreč v svetu polarnosti oz. dualnosti, ki nam omogoča, da lahko razločimo stvari med seboj in jih izbiramo. In čeprav izgleda, da imamo neskončne možnosti izbire med odtenki enega ali drugega pola, v resnici neprestano izbiramo samo med dvema možnostma – med ljubeznijo in njeno odsotnostjo, ki ji pravimo strah.

V luči trenutne svetovne krize, kjer se v ozadju, skrito za »bliščem in pompom« epidemije, dogajajo reforme, ki bodo spremenile način življenja na tem planetu, je še kako pomembno, da se zavedamo katerega volka hranimo – kakšen, nov, svet pomagamo soustvarjati.

Ni pomembno, ali verjamete v ukrepe ali ne, ali ste cepljeni ali ne, ali sploh še zaupate strokovnjakom ali ne. Pomembno je samo od kot izhajate, ko sprejemate odločite o svojem zdravju, odnosih, službi oz. življenju. Izhajate iz ljubezni ali iz strahu?

Če niste povsem prepričani, kaj je vaša vodilna motivacija pri sprejemanju odločitev, naj vas vprašam naslednje. Ali spremljate TV novice ali kakšne druge medije, ki ažurno poročajo o dogajanju pri nas in po svetu? Če jih, pote obstaja velika verjetnost, da odločitve sprejemate iz strahu. Mediji namreč ne služijo obveščanju, kot se zdi na prvi pogled, ampak s svojimi prispevki širijo strah. To so sicer počeli tudi pred korono, a takrat niso imeli tako velikega vpliva na nas, saj se njihove zgodbe povečini niso tako zelo dotikale našega obstoja. Ko ti pa nekdo dan za dnem pripoveduje, da je tvoje življenje ogroženo, takrat začneš živeti iz strahu. Ne verjamete? Poskušajte z enotedenskim oddihom od vseh medijev ter pogovorov o koroni in opazujte, kaj se dogaja z vašim počutjem.

Strah, tako kot ljubezen vpliva na vse vidike našega življenja. Ko smo enkrat »marinirani« s strani strahu, nehote sabotiramo svoje življenje in si onemogočamo izbirati vse to, kar si v resnici želimo.

Vedno imamo izbiro, čemu bomo posvečali pozornost – katerega volka bomo hranili. Večino človeštva je zadnje dve leti združno hranilo le enega. To je pripeljalo do neravnovesja, ko je na planetu veliko več teme kot luči. Ampak ravno zato, ker smo zabredli tako globoko v strah, tako proč od ljubezni, imamo sedaj možnost, da jo izkusimo močneje kot kdaj koli prej.

Če si torej želite naprej – nazaj namreč ne bo šlo nikoli več, neglede na to, kako močno si to želite – in če si želite soustvariti svet, ki temelji na ljubezni in spoštovanju vsega živega, potem imate izbiro. Odločiti se morate, da vam je dovolj strahu in ta strah preprosto izklopiti – izklopite TV, radio, blokirajte spletne novičke, ne prebirajte časopisov in se prenehajte pogovarjati o koroni. S tem boste naredili prvi korak pri izbiri, katerega volka boste od danes naprej hranili s svojo pozornostjo.

Ko bomo vsak sam pri sebi pozornost namenjali ljubezni, radosti in vsem prijetnem, bomo vsak zase ustvarili življenje, ki bo zgled tega. Ne čakajte, da bodo drugi karkoli naredili, da bi se svet spremenil na bolje! Vi, mi smo tisti, ki bomo ustvarili boljši svet.

Nazaj
Lucidne sanje
Naprej
Copal – dišava starodavne Mehike