MORION – črni kvarc (7-9 cm)

25,00

Morion (v prevodu iz latinščine “mračen, temen”) je poldraga vrsta dimnega kvarca, ki se od slednjega razlikuje po tem, da je izjemno temen – skorajda črn. Temna barva je posledica določenih lastnosti okolja, v katerem je kristal rasel.

Morion je dokaj redek in je bil izjemno čaščen kamen od samega začetka zgodovine. Našli so ga v Egiptu v Tutankamonovem grobu, Alkimisti so menili, da je Morion ena od sestavin Kamna Modrosti, ter so verjeli, da je mogoče aktivirati ustvarjalne sile, ki se skrivajo v njem. Morion uporabljajo določeni prebivalci Mongolije in Tibeta, saj naj bi pomagal doseči Nirvano. Nekatere veje budizma imenujejo Morion tudi kamen Bude. Znan je tudi kot kamen Magov in magije.

Morion je izjemno močan kamen. Lastniku nudi močno energijsko zaščito. Pomaga transformirati nizko vibracijo v visoko. Podpira razvoj lastne notranje moči in odklepa poti do lastnih potencialov. Pomaga pri nespečnosti in nas poveže s sanjskimi uvidi. Nudi oporo pri premagovanju različnih odvisnosti. Pomaga proti depresiji in stresu ter emocionalnih travmah.

Danes je Morion dragocen dodatek vsaki zbirki kristalov, saj nanj ne naletimo pogosto in se težko dobi res lepe primerke.

Poreklo: Brazilija, A kvaliteta.

Velikost:  7 – 9 cm 

Na voljo so kristali na sliki – cena velja za en kos.

Morion, ki ga boste prejeli, bo za vas izbran intuitivno.

8 na zalogi