ABSOLUT JASMIN

45,0075,00

Jasmin Absolut je zelo visoko potentno olje (veliko bolj kot Eterično olje) in zagotavlja najboljši približek vonja sveže rastline.

Metoda ekstrakcije: absolut je pridobljen z metodo ogljikovega dioksida. Ta metoda zagotavlja najbolj čist izvleček.

Količina – na voljo v 2 velikostih:

  • 15 ml v stekleni steklenički
  • 5 ml v stekleni steklenički

Jasmin se pogosto uporablja kot antidepresiv, afrodiziak in pomirjevalo. Kot antidepresiv daje občutek miru in pozitivnosti, kar pomaga pri depresiji. Omogoča občutek zaljubljenosti in lahko pomaga v ljudeh vzbuditi ljubezensko razpoloženje ter poveča libido.

Jasmin pomirja um, telo in dušo. Vzbuja pozitivna in konstruktivna čustva, kar pomaga pri stresu, jezi, anksioznosti in depresiji.y

Že stoletja je bil Jasmin priljubljen zaradi svojega sladkega, romantičnega vonja in je bil uporabljen v nekaterih najbolj znanih parfumih na svetu, vključno s Chanel št. 5. Je tudi pogosta sestavina alkohola, sladkarij in sladic.

Ime izhaja iz perzijske besede “yasamin”, kar pomeni “božji dar”. Samo ena izmed najlepše dišečih rož se lahko pohvali s takim imenom. V mnogih državah Jasmin vzbuja ljubezen in mir, zato je pogosto udeležen na poročnih obredih. Simbolizira skromnost; čeprav so cvetovi Jasmina majhni in preprosti, proizvajajo močno, prijetno dišavo.

Absolut olje je pridobljeno iz belih cvetov navadnega Jasmina, znanega tudi kot Jasminum officinale. Naravne sestavine Jasmin Absoluta imajo lastnosti, ki nudijo številne koristi za zdravje. Olje spada med priljubljeno domače zdravilo, ki se uporablja za zdravljenje vsega, od depresije do različnih telesnih okužb in ran, diabetičnih razjed, ima antibakterijske učinke proti E-coli, L. casei, S-mutans, kandidi, luskavici, uporablja se za zdravljenje želodčnih krčev in krčevitega kašlja, masažo mišic po športni aktivnosti, aromaterapevtsko masažo, porodne krče, predvsem pa je najbolj znan kot močan afrodiziak, z močnim romantičnim in spolnim učinkom.

Če želite popestriti vzdušje v spalnici, poskusite nekaj kapljic olja namazati po vratu. Toplota vašega telesa bo okrepila vonj. Nekaj ​​kapljic lahko dodate tudi na posteljnino, v toplo kopel ali v difuzor v spalnici.

Obstajajo dokazi, da aromaterapija z Jasminovim oljem učinkovito zmanjša simptome depresije. Študija, ki je preučevala Absolut Jasmina, je pokazala, da je Jasminovo olje v primerjavi s placebom občutno povečalo vedenjsko vzburjenje. To je vključevalo znatno povečanje nasičenosti krvi s kisikom, stopnjo dihanja in uravnanost krvnega tlaka.

Šifra: Ni na voljo Kategorija: Oznake: , , ,

Opis

Absoluti imajo močnejši vonj od eteričnih olj in so najbolj podobni vonju rastline v naravi. Absoluti namreč ne vsebujejo samo eteričnih olj rastline, temveč tudi druge pomembne komponente, zato so tako po sestavi kot vonju kompleksnejši. Prav tako so Absoluti gostejši od eteričnih olj in imajo bolj intenzivno barvo.

Absolut je pridobljen z metodo ogljikovega dioksida. Ta metoda zagotavlja najbolj popoln izvleček, ki je primeren tudi za aromaterapijo. Ta metoda pridobivanja olja spada med najkvalitetnejše. Olja so proizvedena v nadzorovanih sterilnih okoljih in ne puščajo ostankov v ozadju. To zagotavlja, da so ti visoko koncentrirani ekstrakti varni za UM, telo in DUHA.

Pri uporabi v izdelkih vsekakor velja previdnost pri doziranju, saj gre za čisti koncentrat z visoko intenzivnim vonjem. 0,5 – 2% olja razredčimo v baznem olju za masažo, pomešanega v vodi za izparilnik, mešanico v razpršilu za potpuri, kot parfum, 3 – 5 kapljic za kopel. Npr. v 100g baznega olja za aromaterapijo ali za različne vrste mazil je priporočljivo dodati samo dve kapljici Absoluta, oziroma le toliko, da se doseže želeni vonj (npr. za isto intenziteto na isti količini se uporabi 10 kapljic eteričnega olja). Če želite izdelati preprost parfum vzamete 10ml Jojobinega olja in dodate 2 kapljici Absoluta . Čisti ekstrakt na koži uporabljamo le v mikro odmerku.

Dodatne informacije

Količina

15 ml, 5 ml