ABSOLUT INGVERJEVA LILIJA

42,0069,00

Ingverjeva Lilija Absolut je zelo visoko potentno olje (veliko bolj kot Eterično olje) in zagotavlja najboljši približek vonja sveže rastline.

Metoda ekstrakcije: absolut je pridobljen z metodo ogljikovega dioksida. Ta metoda zagotavlja najbolj čist izvleček.

Količina – na voljo v 2 velikostih:

  • 15 ml v stekleni steklenički
  • 5 ml v stekleni steklenički

Ingverjeva lilija je znana tudi kot Hedychium in Kapoor Kachri in se pogosto uporablja v ajurvedi ter v parfumeriji. Uporabna je pri zdravljenju slabosti, bruhanja, slabega apetita, zadaha iz ust, kolcanja. Spodbuja notranji mir, umirjenost in ravnovesje. Je tudi močan afrodiziak.

Odlična je tudi za pomiritev vnete kože in nego las.

Šifra: Ni na voljo Kategorija: Oznake: , , ,

Opis

Absoluti imajo močnejši vonj od eteričnih olj in so najbolj podobni vonju rastline v naravi. Absoluti namreč ne vsebujejo samo eteričnih olj rastline, temveč tudi druge pomembne komponente, zato so tako po sestavi kot vonju kompleksnejši. Prav tako so Absoluti gostejši od eteričnih olj in imajo bolj intenzivno barvo.

Pri uporabi v izdelkih vsekakor velja previdnost pri doziranju, saj gre za čisti koncentrat z visoko intenzivnim vonjem. 0,5 – 2% olja razredčimo v baznem olju za masažo, pomešanega v vodi za izparilnik, mešanico v razpršilu za potpuri, kot parfum, 3 – 5 kapljic za kopel. Npr. v 100g baznega olja za aromaterapijo ali za različne vrste mazil je priporočljivo dodati samo dve kapljici Absoluta, oziroma le toliko, da se doseže želeni vonj (npr. za isto intenziteto na isti količini se uporabi 10 kapljic eteričnega olja). Če želite izdelati preprost parfum vzamete 10ml Jojobinega olja in dodate 2 kapljici Absoluta. Čisti ekstrakt na koži uporabljamo le v mikro odmerku.

Dodatne informacije

Količina

15 ml, 5 ml