| Piše:  Uroš Brezavšček |

Da je ravno v tem trenutku čas za nov začetek, velja za vsak trenutek vašega življenja. A ker je to lažje reči, kot pa storiti, si je za nov začetek pametno izbrati kakšen pomembnejši trenutek, kot npr. zaključek leta, meseca, ali dneva. Da pa lahko začnete na novo, morate najprej spustiti staro! Kako to enostavno naredite, vam zaupam spodaj.

Dopustiti, odpustiti, spustiti in zapustiti so izjemno močne besede, ki si delijo isti koren – pustiti. Njihova moč leži v tem, da nas opominjajo, da se ni preveč pametno oklepati stvari. Vsem stvarem je namreč dano, da ko odslužijo svojemu namenu, odidejo iz našega življenja in naredijo prostor za novo. Če jim to zaradi kakršnega koli razloga preprečujete, to negativno vpliva na vse vidike vašega življenja – počutje, zdravje, odnose, finance… Do tega pride, ker s svojim početjem posežete v naravni proces, ki nam zagotavlja energijsko oz. čustveno pretočnost. To vodi v stres, energijske blokade in vpliva na vašo vibracijo.

Ker pa je življenje, ki ga živite posledica vibracije, ki jo oddajate, je izredno pomembno, da je vaša energija pretočna.

Poglejmo si, kaj v naravi pomeni pretočnost oz. njena odsotnost. Predstavljajte si, da ste ob strugi reke s hitrim tokom. Voda je čista, prozorna in skoznjo je moč jasno videti kamne na dnu. V bližnjem tolmunu opazite nekaj rib. Zvok deroče vode in svežina, ki jo občutite, sta pomirjujoča in zaželite si, da bi se v njej okopali. Nekoliko niže po toku navzdol, pa se tej živi vodi na pot postavite jez. Z zajezitvijo se rečni tok upočasni, na mestih pa celo ustavi. Tam, kjer voda stoji, je kalna in tudi v plitvini se ne vidi dna. V njej se razraščajo alge, in ker primanjkuje kisika, je bore malo življenja, organski material pa gnije. Ko stopite na njen breg vam niti na kraj pameti ne pade, da bi v njej zaplavali ali se odžejali. Zaradi vonja po razpadanju pa si želite stran.

Z zajezitvijo vode si res da zagotovimo navidezno varnost v primeru, da reka presahne, a to ni več ista, živa voda – to je mrtva voda.

Nekaj zelo podobnega se dogaja v vašem telesu. Dokler ste pretočni in si dopustite, da čustva občutite in jim pustite, da gredo svojo pot, takrat, povsem fiziološko gledano, kratkotrajen stres, ki nastane, nima večjega vpliva na vaše telo. Povsem drugače je, če se čustev, ki pridejo, oklepate. Oklepate se jih lahko tako, da neko situacijo, ki vas je prizadela pogrevate in se o njej pogovarjate, razmišljate, pišete … Čustvom oz. energijam s tem onemogočate, da izzvenijo in v telesu ustvarite energijske blokade in stres. Počutite se neprijetno in tisti, ki so v vaši družbi, si želijo stran. Dolgotrajen stres vodi v razna bolezenska stanja in težave v odnosih. Blokade na energijski ravni pa vplivajo na vašo vibracijo in preprečujejo, da bi stvari, ki si jih želite, lahko prišle v vaše življenje. Opazite tudi, da se vam v različnih situacijah in z različnimi ljudmi ponavljajo podobni vzorci.

Kako pa začeti spuščati stvari, ki vas v življenju tako ali drugače omejujejo in vam preprečujejo uspeh, zdravje in srečo? Poskusite z naslednjim orodjem.

Osredotočite se na stvar, ki vas teži in bi jo želeli spustiti oz. spremeniti. Lahko je to izziv, spomin, odnos ali karkoli, ob čemer se počutite neprijetno. Občutke in misli, ki se pojavijo ob tem sprejmete in jim za trenutek dopustite, da jih občutite. Sedaj pa sledi ključen del tega procesa (Sedona metoda). Vprašajte se, tri izredno preprosta vprašanja.

Ali bi lahko to spustil? Bi to spustil? Kdaj?

Naj bodo vaši odgovori na ta vprašanja iskreni in naj pridejo iz srca. Kako pa veste, če so iz srca? Srčni odgovor je tisti, ki vam prvi pride na misel. Ne glede na to, ali je vaš odgovor da ali ne, se ponovno vprašajte, ali bi to spustili in kdaj. Poskusite se spet osredotočiti na izziv. Kako se počutite ob tem? Občutite, kakšno razliko? Če jo ali pa če je še ne, v tem trenutku ni pomembno. Ponovno si zastavite ta, ista vprašanja in to počnite tako dolgo, dokler ne pridete do želenega rezultata.

Čas je za nov začetek, a da začnete novo poglavje v vašem življenju morate najprej zaključiti starega. To pa naredite tako, da dopustiti stvarem, ki ne sodijo več v vaše življenje, da odidejo.

Če si želite hitreje napredovati na tej poti spuščanja in ustvarjanja življenja, o katerem sanjate, potem vas lahko podprem. Kako? Na list papirja si zapišite stvari, ki bi jih radi v življenju spremenili oz. jih doživeli, pa vam nekako ne uspe, in mi pišite: [email protected]

 

Nazaj
ŠAMANSKI BOBEN by Klemen
Naprej
Lucidne sanje