CACAO CEREMONY - KAKAVOV OBRED

Kakav je s strani starodavnih ljudstev srednje in južne Amerike od nekdaj bil čaščen kot darilo bogov. Imenovali so ga eliksir življenja, saj je sveta rastlina, ki nas na nežen in ljubeč način popelje v srce in nas poveže z našim resničnim Bistvom.

 

MESEČNI KAKAVOVI OBREDI: aktualne termine si oglejte v našem Koledarju dogodkov.

KAKAVOV OBRED ZA ZAKLJUČENO SKUPINO: izvajamo tudi zasebne kakavove obrede za vašo skupino, prijatelje, sodelavce. Za več informacij nas kontaktirajte.

  

Kakav - tradicija in legenda

Tradicionalno so čokoladni eliksir smele pripravljati le ženske v plemenih, saj se je znanje o tem, kako pripraviti zrna kakavovca, prenašalo in ohranjalo le med ženskami.

Sveti kakav je povezan z Ixcacao, starodavno Mayevsko boginjo ljubezni, plodnosti, lepote, rojevanja, obilja, materinskosti in ženske seksualne moči. In pa s Tlaloc, njenim moškim aspektom, bogom plodnosti, deževja, neviht in poplav. Skupaj sta bila čuvarja svetega kakavovega drevesa.

Za kakšen kakav gre in kako deluje na nas?

Ceremonialni kakav, ki ga uporabljamo pri našem kakavovem obredu, je drugačen od kakava, ki je v prosti prodaji. Uvožen je direktno iz Gvatemale, kjer ga goji in pripravlja lokalna družina, katere predniki so se že od nekdaj ukvarjali s to sveto rastlino.

Gre za organski, presni 100% kakav.

Narejen je po tradicionalni recepturi, z namero uporabe v kakavovi ceremoniji. Vsebuje theobromin, kar pomeni »hrana bogov«.

Določene aktivne sestavine, ki jih ceremonialni kakav vsebuje, sprožajo občutke sreče, ljubezni in harmonije, lahko pa deluje tudi kot afrodiziak.

Kakav nam pomaga odstranjevati blokade, tesnobo in depresijo, nas ljubeče vodi nazaj v Srce, podpre notranji proces preobrazbe ter nas poveže z našo lastno Modrostjo.

 

Kako poteka ceremonija?

Obredno pitje kakava poteka v sproščenem vzdušju, ob spremljavi bobnov, petja in plesa.

Po nekaj dodatnih informacijah o kakavu in napotkih za obred, se bomo prepustili vodstvu Spirita Kakava, da nas popelje globlje v Srce.

Vse skupaj bomo podprli še z zvočnim potovanjem s šamanskimi bobni, gongom in tibetanskimi skledami.

Udeležence vabimo, da s seboj prinesejo lastne inštrumente (bobne, ropotuljice, didgeridoo...), nekaj pa si jih bo mogoče tudi sposoditi.

 

Kdo vodi ceremonijo? 

Cacao Ceremony bosta za vas pripravili in vodili Mateya Triglav in Darija Huzimec.

 

Kako se prijavim?

Kontaktirajte nas za rezervacijo terminov ali več informacij:  [email protected] ali pokličite 031 339 788.

Lahko pa tudi izpolnite spodnji formular.

Kontaktirajte nas

Polja označena z zvezdico * so obvezna