Kaj je Palo Santo?

Palo Santo je mistično drevo, ki raste na obali Južne Amerike in je v sorodu s kadilno bosvelijo, miro in kopalom. V španščini ime dobesedno pomeni "Sveti Les".


Drevo raste 40 let; ko odmre je potrebno še 10 let, da je primerno za pridobivanje kadila in eteričnega olja.

Šamani ga že tisočletja uporabljajo za zdravljenje raznih bolezni, za čiščenje in odstranjevanje težke energije ter z njo povezanih bitij.

Palo Santo je cenjen zaradi svojih čistilnih in zdravilnih lastnosti, podobnih žajblju in cipresi. Je tudi del družine citrusov, njegov vonj pa vsebuje sladke note bora, mete in limone.

 

Palo Santo kot naravno kadilo

Ko ga prižgemo, ustvari prijeten, svež dim, ki dobro deluje pri preprečevanju komarjev in drugih letečih žuželk, kar je ena od glavnih uporab ljudi, ki živijo v Ekvadorju in Peruju. Oddaja vonj, ki dviguje vašo vibracijo v pripravi na meditacijo in omogoča globljo povezavo z Izvorom. Palo Santo krepi ustvarjalnost in prinaša srečo tistim, ki so odprti za njegovo čarovnijo.

 

Kako ga uporabljamo?

Za prižiganje Palo Santo palčke uporabite svečo ali vžigalnik. Držite palčko pod kotom 45 stopinj, ter usmerite konico navzdol proti plamenu. Pustite, da gori približno 30 sekund do 1 minute in palčko nato upihnite, da tli. Takrat se bo iz nje sprostil gost, aromatičen dim.

Z dimom (in namero) očistite svojo energijsko polje - palčko pomikajte okoli svojega telesa in se dlje zadržite tam, kjer čutite, da je potrebno.

S palčko se pomikajte po svojem delovnem prostoru, domu, avtomobilu, spalnici ali kjerkoli, kjer bi radi očistili energijo. Bogat vonj vam podaril občutek miru in notranje jasnosti. Je pa tudi čudovita dišava za prostor.

Ko končate, odložite palčko Pala Santa v ognjevarno posodo iz kovine, stekla ali keramike, ali bolj tradicionalno, morsko školjko. Ugasnila se bo sama.

 

Palo Santo čaj 

Palo Santo čaj tradicionalno pripravljajo za umirjanje imunskega in živčnega sistema za hitrejše okrevanje od bolezni. Posebej blagodejno deluje ob različnih prehladnih obolenjih, vnetjih in bolečinah v želodcu ali pri težavah s prebavo.

Dobro deluje pri lajšanjih fizičnih bolečin in vnetij, saj vsebuje visoke koncentracije D-limonena in monotropenov.

Kako ga pripraviti?

Vzemite palčko Pala Santa ter jo z nožkom nastrgajte v skodelico. Potrebujete približno za eno čajno žličko ostružkov. Prelijte z vročo vodo in pustite nekaj minut, da se iz lesa sprostijo olja. Dlje kot boste pustili stati, močnejši bo okus. Sladkajte po okusu. Ostružke lahko večkrat prelijete.

Ko čaj spijete, pa ostružke prihranite, posušite ter jih nato prižgite - kljub temu, da so bili uporabljeni kot čaj, bodo še vedno oddajali prijeten vonj.

 

Palo Santo olje 

Uporablja se za lajšanje prehladov, simptomov gripe, stresa, astme, glavobolov, tesnobe, depresije, vnetja, čustvenih težav in še veliko več. Eterično olje je odlično za aromaterapijo in se lahko doda kopeli ali masažnemu olju. Lahko pa ga uporabljate kot čudovito naravno dišavo.

Kje lahko kupim Palo Santo les in eterično olje?

Oboje je na voljo tudi pri nas - kliknite na spodnji povezavi:

Palo Santo naravno kadilo v palčkah 

Palo Santo eterično olje 

Nazaj
Obredi
Naprej
Kakav in obredno pitje kakava