KAKO VAM KRISTALI IN METEORITI LAHKO POMAGAJO

Vsak kristal in meteorit ima svoj namen in funkcijo oz. področje, kjer nam lahko pomagajo. Če vas je pritegnil kateri od kristalov, si lahko v nadaljevanju preberete na katerem področju v življenju vas lahko podpira.

KAKO IZBRATI SVOJ KRISTAL

  1. Če nas kristal ali meteorit pritegne že na sliki, pomeni da je njegova vibracija za nas v tem trenutku blagodejna in podporna. Ne rabimo vedeti imena kristala ali za kaj je namenjen, njegova podporna energija bo enako delovala.
  2. Opisi namenov za posamezen kristal se lahko razlikujejo glede na vir. Mi smo povzeli tiste, ki se zdijo nam najbolj ustrezni opisi. Dodali smo informacije, ki smo jih tekom dela s posameznim kristalom tudi osebno prejeli. Če vas pritegne opis in začutite, da rabite podporo na področju na katerem ta kristal deluje, je pravi za vas v tem trenutku.

Poslušajte svoje srce in pustite svojemu notranjemu glasu, da izbere pravi kristal ali meteorit za vas.

MOLDAVIT & TEKTIT

MOLDAVIT

Pred cca. 15 milijoni let je iz Vesolja na naš planet na območju Nemčije in Češke, pripotoval Asteroid prelepe zelene barve, z zelo visoko vsebnostjo Slilicija (podobno kot naši možgani). Imenujemo ga Moldavit ali tudi Vltavin (po reki Vltavi). Moldavit je zgoščena čista Ljubezen in s svojo zeleno auro zelo močno deluje na Srčno čakro (jedro vseh ostalih šestih človeških Energetskih Centrov Zavesti), ter tako Dušo osvobaja in prinaša v življenje Mir in Duševno kakor tudi telesno zdravje. Je eden od najmočnejših pripomočkov za zdravljenje in odpravo bolečin (notranji organi, zobobol, glavobol, itd.). Večji oziroma težji Moldaviti delujejo močneje. Nekdo ga najbolj začuti v dlani, dolgotrajnejši učinek in najbolj uspešno pa deluje obešen na vrvici v območju SRCA. Najmočneje ga lahko začutiš tudi na čelu, kjer ti, če se očistiš vseh negativnih misli, skrbi in problemov, odpre pogled v nevidno oziroma Jasnovidnost. Okoli tebe postavljeni v krogu kot 6 ali 12 kraka Mandala delujejo najmočneje pri zdravljenju, sprostitvi, meditaciji, zaščiti pred sevanjem, sanje pa se okrepijo in postanejo resnične oziroma jasnovidne, lahko tudi preroške. Moldavit deluje z zelo močno prefinjeno vibracijo visokih tonov, tako ti lahko pomaga, da se preko SRCA dvigneš do najvišjih Duhovnih Območij. Počasi postajaš LJUBEZEN in MODROST se v tebi krepi. Moldavit te postavi na pot, ki te vodi do Cilja, do JEDRA vsega kar obstaja, do drugega rojstva (Duhovno Prerojenje), do POPOLNOSTI.

 

TEKTIT

Tektit je zelo lep temno svetleč transformiran ostanek velikega Meteorita različnih aerodinamičnih oblik in velikosti. Okoli sebe oddaja zelo močno oranžno auro in čeprav je na zunaj črn, seveda zaradi zelo zgoščene SVETLOBE, ki je v njem, pa je v resnici njegova notranjost oranžna, na tankih mestih prehaja v rumeno, celo v zelo nežno zeleno. Zaradi velike gostote je njegova struktura tudi zelo trdna.

Tektit deluje z zelo močno energijo in močno frekvenčno vibracijo OM, ter okoli sebe prežame vse trdovratno, trmasto in neupogljivo. Črni magiji, urokom, temi in vsemu slabemu popolnoma vzame moč oziroma onesposobi njihovo delovanje, saj slednje prevzema s tako močno SVETLOBO, da vzpostavi celo ponovni red in ravnovesje. Tektita vsak ne more nositi, ker mu s svojo prisotnostjo enostavno ne dovoli delati slabo oziroma mu preprečuje, da bi škodoval sebi, svojim bližnjim ali okolici. S Tektitom so tvoji nameni in dejanja lahko samo dobra in pozitivna. Da ti neverjeten zagon, polet in nadsvetlobno hitrost, če za tem stoji dober namen ali pozitivno dejanje, sicer te začne v notranjosti zelo tiščati. Vest začne močno opominjati, da nekaj ne delaš prav, in te s pomočjo Tektita in njegove moči zopet pripelje nazaj na pravo pot. Tektit je najuspešnejši pri zdravljenju največjih psihičnih in telesnih zasvojenosti (trda droga, alkohol, zelo uspešen pri zdravljenju epilepsije, itd.) ter zaščita pred vsem zlom. Je neverjetno dober pripomoček na sestankih, v službi, pri resnih pogovorih, sodiščih, itd., saj ti da vpogled v to, kar je resnično in prav. Prežema te z MODROSTJO, resnobo in pravičnostjo. Idealen je za zaščito vseh vrst sevanj. Če si Tektite položiš okoli postelje oziroma sobe ali objekta v krogu ali obliki Mandale, vsaj 6, 12 ali 24, plus 1, dobiš zelo močno zaščito. Največje daš vedno na sever in jug ter Sredino. Kot Mandala je mišljeno več krogov. Naprimer: zunanji krog vsebuje 12, notranji 6 in največji Tektit kot Center na sredini. Večji in težji delujejo močneje. Takšne zaščite v obliki kroga ali Mandale so zelo močne pred udarom vsega slabega kar leti nate oziroma na celoten prostor, objekt ali okolico.

S Tektitom ponovno najdeš samega sebe, ljubezen do bližnjega, stik z bistvom, počasi pa tudi prenehajo vse težave, skrbi in finančni problemi. Je čudovit pripomoček in popotnik iz starega v Novo, iz materialnega v Duhovno, iz vsega slabega v Dobro, ter te napolni z Mirom, z velikim občutkom varnosti in močjo MODROSTI večne neuničljive SVETLOBE.

 

BICOL TEKTIT - FILIPINIT

Bikol Filipinite najdejo na severnem delu Filipinov. Filipiniti so zelo posebna vrsta Tektitov. Tudi za njih velja vse napisno zgoraj o Tektitih. Njihove zunanje oblike in skulpture so naravnost čarobne. Energija teh kamnov se sprošča nekoliko drugače kot pri Indokinitih (Tektit). So najboljša zaščita pred vsem slabim.

Vsi Filipiniti so nastali skupaj s Tektiti ob padcu istega meteorita pred približno 890.000 leti. Različne oblike so nastale zaradi smeri v katero so leteli projektili ali kapljice meteorita. Filipiniti so bili izvrženi skoraj navpično nazaj proti vesolju in se tako oblikovani kot jih vidite na slikah tudi vrnili nazaj medtem, ko so Indokiniti in Australiti leteli pod nizkim kotom s hitrostjo do 7 kilometrov na sekundo, premagali zelo velike razdalje in dobili bolj aerodinamične oblike.

(Besedilo povzeto z dovoljenjem iz www.moldavit.si)

ZEMELJSKI KRISTALI

Pri uporabi vseh kristalov moramo vedeti, da imajo le ti zavest. Več kot jih uporabljamo, več informacij imajo, bolj vibrirajo, so močnejši in učinkovitejši. Kot z vsako zavestjo, lahko tudi s kristalom komuniciraš in na ta način dobiš mnogo informacij.

Kristal, ki ga uporabljamo, naše telo ali prostor naravnava na vibracijo, ki jo oddaja.

APRICOT AHAT

  • Nežnost, čutnost, prijaznost, srčnost, sprejemanje, srčno delovanje

AMAZONIT

Pomaga pri izražanju, inspirira in balansira. Povčuje voljo in komunikacijske sposobnosti. Balansira čustva in prinaša fizično moč. Pomirja, sprošča strah in anksijoznost. Spodbuja univerzalno ljubezen in intuicijo. Mehča emocionalne traume, sprošča skrbi in različne strahove. Prinašal naj bi notranje zaupanje in stabilnost.  Uravnoveša fizično telo in vsa ostala telesa med sabo

Nekateri ga uporabljajo za komunikacijo z vilami in naravnimi spiriti.

Pomaga lahko tistim, ki imajo težave s sinusi, grlom, ščitnico, prsnim košom in pljuči; zdravljenje prsi.

Povezan je s srčno in grleno čakro.

Pomaga pri osteoporozi, zobni gilobi, pri pomankanju kalcija in mišičnih krčih.

Nebesno znamenje: devica.

AVENTURIN

Aventurin je zdravilen kamen, ki prinaša srečo še posebej za obilje in bogastvo. Vibrira z vibracijo sreče in dosežkov, zato je dobro, da ga nosimo v katerikoli situaciji, ko le to potrebujete. Prinaša obilje, zdravljenje in rast. Nosi močno zdravilno energijo za telo, um in duh. Balansira iritirajoča čustva. Prinaša stabilnost. Umirja um. V naše življenje privlači nove priložnosti in nove začetke. Povečuje kreativnost in videnje.

Povezan je s srčno čakro.

Na telesni ravni pomaga pri boleznih pluč, jeter, sinusov in srca. Pomaga tudi pri kratkovidnosti. Sprošča stres in tenzijo.

Nebesno znamenje: bik, devica.

AMETIST

Sprošča stres in prinaša zaščito ter duhovno rast. Transformira negativne energije znotraj našega doma in telesa s tem ko privlači in prinaša pozitivno energijo. Prinaša stabilnost, mir in pomiritev. Nosi močno zdravilno, transformativno, čistilno energijo. Inspirira in povečuje duhovne sposobnosti. Stimulira tretje oko in kronsko čakro. Odpira kanale za lucidno sanjanje, telepatijo in jasnovidnost. Sprošča stres in nas podpira, ko meditiramo. Čisti in transformira luknje v avri in v njih vnaša svetlobo.

Pomaga pri glavobolih in migrenah. Odganja nočne more in pomaga pri nespečnosti. Pomaga lahko tudi pri utrujenih očeh (naprezanje) še posebej, ko dolgo časa preživimo za računalnikom.

Nebesno znamenje: vodnar, kozorog, ribi, devica.

APATIT - MODER

Inspiracijski kamen. Prinaša kreativnost, motivacijo in prebuja notranjo moč. Naj bi pomagal tudi pri izgubi teže z zatiranjem lakote (energetske in fizične) in povečanim delovanjem prebavnega traku. Z njegovo pomočjo lažje prejemamo duhovno vodstvo (se povežemo s samim sabo in svojimi vodniki) in se lažje izražamo. V naše življenje vnaša več jasnosti (čist um), odpira srce, nam pomaga biti prijaznejši do sebe in do drugih ter nam pomaga videti resnico o nas samih. Pomaga pri komunikaciji in uravnovešanju. Čisti in balansira telo na fizični in energetski ravni. V veiko podporo nam je tudi pri razvoju duhovnih darov ter sposobnosti in pri prehajanju v višja stanja zavesti.

Povezan je z grlom, tretjim očesom in »high heart«.

Na telesnem nivoju uravnoveša delovanje žlež, meridianov in organov.

Nebesno znamenje: Dvojček, tehtnica.

BOTSWANA AHAT

Prinaša emocionalno zdravljenje, univerzalno ljubezen in kreativnost. Pomaga pri sproščanju zatrtih, potlačenih čustev, da le te lahko najprej ozavestimo in nato ozdravimo. Z uporabo le tega lahko stvari lažje globje razumemo in vidimo nevidno, neznano. Pomirja in energirizira aurično telo in spodbuja večno, brezpogojno ljubezen.

Povezan je s spolno čakro.

Pomaga pri detoxifikaciji telesa, zdravju na splošno in rezanju eteričnih vezi.

Nebesno znamenje: dvojčka, škorpion.

CITRIN

Nosi vibracijo veselja, svetlobe in obilja, zato je priporočljiv za ljudi, ki imajo težave z depresijo, sproščanjem jeze, komunikacijo... Spodbuja optimizem znotraj nas in prinaša pozitiven pogled tako na zavestni, kot tudi na podzavestni ravni. Privlači bogastvo in obilje. Uporabljamo ga lahko za podporo pri uresničevanju želja in ciljev; za manifestacijo.

Citrin čisti, daje moč in energijo in toplino. Napolnimo ga lahko na Soncu. Povezan je s Solarnim pleksusom. Lahko pa ga uporabljamo za čiščenje vseh čaker.

Je kristal katerega ni potrebno čistiti, saj ne absorbira negativnih in nizkih energij iz okolja.

Nebesno znamenje: oven, dvojček, lev, tehtnica.

Uporaba:

Z namenom čiščenja čaker in vsega kar ti ne služi več znotraj tebe ga dajte v steklenico vode iz katere pijete. Kmalu boste lahko zaznali boljše počutje.

ČAROLIT

Čarolit nas podpira pri transformaciji, sprejemanju in notranjem vpogledu. Z uporabo le tega boste podprti pri spuščanju, opuščanju stvari, ki niso za vas (nezdravih odnosov in navad). Je zdravilni kristal, ki prinaša zdravljenje na vseh ravneh - telesni, duhovni in emocionalni. Fizično pomaga opustiti kompulzivno in obsesivno vedenje. Čustveno se vam pomaga soočiti s strahom in preseči le tega. Duhovno pa pomaga transformirati in videti prejšnja življenja ter vas podpira na vaši življenjski poti. Z njegovo pomočjo naj bi lažje odkrili kaj je vaše poslanstvo in integriral duhovni del sebe.

Povezan je s tretjim očesom in kronsko čakro.

Nebesno znamenje: strelec, škorpijon, devica.

ČRNI OBSIDIAN

Pomaga pri depresiji in blokira kakršnokoli negativnost. To je kamen rahločutnih in nežnih ljudi. Podpira samokontrolo in povečuje odpornost. Prinaša močno zaščito in ustvarja ščit pred negativno energijo, blokira energetske napade in odstranjuje negativne duhovne vplive. Zmanšuje napetost in ščiti pred elektromagnetnim valovanjem. Prizemljuje. Pomaga pri sproščanju negativnih energij, ki vodijo v nemir, iritacijo in nervozo. Podpira nas pri zdravljenju traum, se posebej pri seksualni zlorabi in nasilju v družinah.

Ščiti nas pred sovražnostjo, negativnostjo, čustvenimi vampirji in entitetami.

Fizično nam pomaga odkriti vzrok bolezni in očistiti vse blokade, ki so le te povzročile. Uporabljaj obsidian za detoksifikacijo, boljšo cirkulacijo, lajšanje krvavitev in artritis ter ostale probleme s sklepi (problemi s koleni...); lajšanje bolečine

Povezan je s korensko čakro.

Nebesno znamenje: strelec, škorpion.

ČRNI TURMALIN

Kristal za ultimativno zaščito in prizemljitev. Ojačuje telo in duha. Odganja in odbija vse negativne in nizke energije. Pomaga pri čiščenju negativnih in nizkih energij znotraj človeka ali prostora, na ta način da transformira težko in zgoščeno energijo v lažjo ter lahkotnejšo vibracijo. Turmanin ščiti tudi pred elektromagnetnim valovanjem (telefoni, televizija…), radiacijo in zvočno občutljivostjo. Čisti strah in prinaša notranje zaupanje. Pri uporabi med meditacijo prinaša več uvidov in vizij med meditacijo in na splošno v življenju.

Povezan je s korensko čakro.

Fizično črni turmalin ojačuje imunski sistem, uravnoveša levo in desno možgansko hemisfero in lahko ga uporabljate tudi za detoksifikacijo telesa. Pomaga tudi pri bolezni pljuč kot so bronhitis, emfizem, pljučnica in pleurisija.

Nebesno znamenje: kozorog

MAVRIČNI FLUORIT

Izboljšuje intuicijo, prinaša stabilnost in jasnost. Pomaga pri koncentraciji in fokusu. Absorbira in nevtralizira negativne energije v vašem telesu in vašem domu. Je eden najmočnejših kristalov za vsesplošno čiščenje in obnavljanje avre, čaker. Pomaga pri prizemljevanju in uravnovešanju energij. Povezuje s Stvarnikom.

Povezan je s srčno čakro, grlom, tretjim očesom in kronsko čakro.

Nebesno znamenje: kozorog, ribi.

KAMENA STRELA

Eden od najpogostejših kristalov. Zaznamuje za izredno visoka vibracija, ki pomaga odpreti kronsko čakro in nas povezati z višjimi aspekti.

Je najprimernejši in najbolj nevtralen kristal za energetsko delo - meditacije, zdravljenja in podpore. V kristal enostavno lahko vkodirate vašo namero, kje želite da vas podpre.

Lahko ga uporabljate v kombinaciji z ostalimi kristali, kjer dodatno potencira lastnosti in energijo ostalilh kristalov.

DIMLJEN KREMEN

Močan zdravilen kamen za stabilizacijo in prizemljitev. Pomaga sprostiti in ozdraviti stare rane. Pomaga vam iti naprej v življenju s čistostjo. Odstranjuje vse negativne energije in jih transformira. Pomaga sproščati čustvene blokade (stres, strah, ljubosumje, jeza, depresija) in sprejeti tako pozitivna kot tudi negativna čustva, občutke. Aktivira preživetveni nagon. Odpira pot učenja in nove percepcije, videnja. Pomaga pri utrujenosti. Povečuje plodnost. Vnaša v vaše življenje veselje in osebni ponos. Je odlična podpora po zelo močnih zdravilnih seansah, da ne bi prišlo do večjih kriz.

Pri uporabi med meditacijo lahko lažje dobite informacije iz drugih ralmov in nato le te integrirate v 3d realnost.

Povezan je s korensko čakro.

Nebesno znamenje: kozorog, strelec, škorpijon.

KARNEOL

Prinaša blaginjo in obilje. Daje nam moč, voljo, zagon in energijo. Poznan je tudi kot kristal motivacije, vzdržljivosti, poguma in vodenja. Izboljša kreativnost in seksualnost. Pomaga pri sproščanju izkušenj iz prejšnjih življenj. Z njegovo pomočjo se lažje pomirimo in sprostimo jezo ter ostalo negativnost. Povečuje koncentracijo, lastno ceno in priložnosti za uspeh. Naj bi ščitil pred revščino. V preteklosti so jih uporabili za zaščito umrlih na posmrtnem potovanju. Pomaga sproščati strahove pred smrtjo in nam pomaga sprejeti cikle življenja (življenje, smrt, ponovno rojstvo). Z njegovo pomočjo smo lažje v trenutku tukaj in zdaj, imamo več fokusa ter koncentracije.

Povezan je s spolno čakro.

Fizično izboljšuje krvavitev, pomaga pri moški impotenci, povečuje apetit, pomaga pri težavah z jetri, mehurjem, ledvicami in vranico. Pomaga lahko tudi pri pms-u in kakršnikoli seksualnem nemiru.

Nebesno znamenje: rak, lev.

KALCEDON - moder

Za ponovno balansiranje in stabilnost svojega centra. S tem da nas prizemlji, nam omogoča soočanje z vsem, kar nam življenje prinese. Oddaja vibracijo miru, ki zmehča celo naše bivanje. Pomaga utišati vrvež v glavi, nam zadihati in se pomiriti. Ko se pomirimo, pa lahko lažje naredimo refleksijo dogajanja v življenju. Vpliva na naš um na veliko nivojih, med drugimi stimulira višje sposobnosti umi, povezavo z nevidnimi aspekti in povezavo z našo podzavestjo. Daje mentalno fleksibilnost in komunikacijske sposobnosti.

Fizično deluje blagodejno na celo telo, posebno z predelom grla.

KIJANIT

Prinaša boljšo komunikacijo, prebudi duhovne darove in sposobnosti ter uravnoveša.

Povezan je z grleno čakro in tretjim očesom

HEMATIT

Hematit je ultimativni kamen prizmeljevanja. Uporabljate ga lahko za zaščito. Pomaga pri detoksifikaciji in uravnovešanju. Z uporabo le tega se boste počutili bolj umirjenje, v sebi, v ravnovesju s sabo in okolico. Izboljšuje spomin, inovativno in logično razmišljanje ter tehnično znanje. Priporočljiv pri sprejemanju odločitev, saj vam pomaga videti kaj je resnično pomembno in čemu dati prioriteto. Podpora sanjam in željam.

Povezan je s korensko čakro.

Priporočljiv pri težavah z jetri in krvjo.

Nekateri hematiti so lahko magnetni, zato niso priporočljivi za ljudi, ki imajo srčni spodbujevalnik.

Nebesno znamenje: vodnar, oven.

RDEČI JASPIS

Daje pogum se izražati, govoriti resnico in daje notranjo moč ter samostojnost, samozadostnost. Prinaša vitalnost in val življenske enrgije. Spodbuja pozitiven odnos in nas motivira, da sledimo sebi in svojim sanjam. Prizemljuje zdravi in uravnoveša. Stimulira korensko čakro. Čisti in stabilizira avro. Prebuja libido. Indijanci verjamejo, da rdeči jaspis simbolizira kri matere zemlje. Pomaga pri reševanju težkih situacij, prizemljevanju in uravnovešanju vseh energij ter dogajanja na zemlji.

Povezan je s korensko čakro

Nebesno znamenje: lev.

LABRADORIT

Mističen kamen in kamen zaščite. Pomaga očistiti vašo energijo in vas povezuje s svetlobo. Čisti in odpira vse vaše čakre in vam pomaga odkriti vaše sanje, usodo. Odbija nezaželene energije, zaustavlja odtekanje energije, prebuja intuicijo in duhovne sposobnosti. Pomirja preobremenjen um in podpira vašo domišljijo. Je odličen kamen za podporo v času sprememb, z njegovo pomočjo boste lažje spustili nesigurnosti in strahove. Povečuje notranjo moč in občutek lastne vrednosti

Prav tako je odličen kamen za zdravljenje potlačenih spominov, za zdravljenje motenj z očmi in možgani, sproščanje stresa, regulacijo metabolizma, uravnovešanje hormonov, sproščanje menstrualne napetosti, in nižanje krvnega pritiska. Uporabljajte ga pri zdravljenju kakršnih koli zasvojenosti (fizičnih, mentalnih…) in za prekinitev nezdravih navad.

Povezan je s tretjim očesom

Nebesno znamenje: lev, strelec, škorpijon

LAPIS LAZULI

Odpira in balansira grleno čakro. Pomaga se vam besedno izražati in se zavedati moči izgovorjenih besed. Spodbuja čisto izražanje v duhu resnice. Pomirja in prinaša modrosti iz višjih ralmov ter povezavo z vodniki. Ščiti pred energetskimi napadi in vrača negativne energije nazaj k viru. Podpira delo v sanjah in duhovno popotovanje.

Fizično ojača imunski sistem, ščitnico in živčni sistem. Sprošča glavobole, migrene, vročine in bolečino.

Povezan je z grleno čakro.

Nebesno znamenje: Strelec, tehtnica.

LARIMAR

Je redek kamen, ki ga lahko najdete le v Dominikanski Republiki. Je visokovibracijski kamen čistosti, komunikacije in resnice. Neguje, sprošča in pomirja, mehča. Čisti in sprošča vse kar je toksičnega v vašem življenju. Spodbuja lahkotnejše in fluidnejše delovanje. Povezuje vas z vašim božjim načrtom in usodo. Vnaša mir in ravnovesje v vsako situacijo ter sprošča stres in ostale negativnosti. Nosi močno energetsko povezavo z delfini in morjem. Spodbuja delovanje v naravnem ritmu, toku.

Z uporabo larimarja boste lažje prešli v globoko meditativno stanje in komunicirali z angeli, vodniki in stvarnikom.

Pomaga pri spremenljivem in nestabilnem razpoloženju ter infekcijah.

Povezan je z grleno čakro, tretjim očesom in kronsko čakro.

Nebesno znamenje: lev, rib.

LEPIDOLIT

Kamen zavedanja, tranzicije (prehoda) in ravnovesja. Pomaga preoblikovati in spremeniti stare vzorce ter prinaša svetlobo in upanje v vsako situacijo. Uporabljajte ga za zmanjšanje stresa v času sprememb. Pomaga videti težave in situacije iz višje perspektive, videti vzroke in razloge za le te ter jih na ta način izboljšati. Vsebuje sledi Litiuma (antidepresiv), zato pomaga pri depresiji.

Pomaga pri nespečnosti, posttravmatski stresni motnji in staršem hiperaktivnih otrok. Pomaga tudi tistim z Alzheimerjevo boleznijo in epilepsijo.

Povezan je s srčno čakro, kronsko čakro, tretjim očesom in grleno čakro.

Nebesno znamenje: tehtnica.

MALAHIT

Kamen ravnovesja, transformacije, obilja, manifestacije in namere. Čisti in aktivira vaše čakre. Močen kristal srčne čakre, ki odpira vaše srce za vse vrste ljubezni. Ščiti pred negativnimi energijami. Zdravi čustvene rane in depresijo. Ojača tako pozitivne kot negativne energije. Je eden najpomembnejših zdravilnih kamnov. Pomagal vam bo ozavestiti in sprostiti negativne energije in tudi stare čustvene vzorce, pretekle travme in potlačena čustva. Z njegovo pomočjo boste lažje ugotovili katere energetske blokade in vzorci povzročajo bolezni. Absorbira, čisti in ščiti pred radioaktivnostjo. Ker absorbira nase negativne energije, ga je potrebno redno energetsko čistiti.

Pomaga pri zdravljenju astme, artritisa, zateklih sklepov, zlomljenih kosti in poškodbah mišic. Pomaga tudi pri lajšanju menstrualnih krčev in pri rojstvu otroka.

Povezan je s srčno čakro.

Nebesno znamenje: kozorog, škorpijon.

MOKAIT

Mokait vam omogoča povezavo z vašimi predniki (najlažje med meditacijo), vam pomaga pri manifestaciji in sproščanju vsega kar vam ne služi več. Spodbuja avanturizem, pomaga stopiti iz cone udobja in se odločiti, katero pot izbrati v življenju. Povezuje vas z energijo zemlje ter prinaša močno pozitivno energijo. Prinaša stabilnost.

Povezan je s korensko čakro, spolno čakro in solarnim pleksusom.

Nebesno znamenje: Škorpijon, devica.

OCEAN JASPIS

Najdemo ga lahko le na Madagaskarju in ga drugače imenujemo tudi atlantidski kamen. Negovalni kamen in kamen zaščite, ki spodbuja potrpežljivost, sprošča čustvene blokade, potlačeno jezo in kroničen stres. Zdravi depresijo in spodbuja empatijo.

Fizično pomaga pri detoksifikaciji, težavah notranjega ušesa, težavah delovanja ščitnice in pri morski bolezni.

Povezan je s srčno čakro.

Nebesno znamenje: rak, kozorog, ribi.

ONYX

Močan kamen za zaščito, ki ščiti tvoje telo in um pred negativnimi energijami. Pomirja, uravnoveša in podpira v stresnih situacijah. Pomaga prebroditi različne strahove in prinaša mentalno, čustveno in fizično moč ter stabilnost. Preprečuje odtekanje energije in pomaga zdraviti depresijo. Spodbuja zavedanje samega sebe, samokontrolo in zaupanje vase. Izboljšuje koncentracijo. Uporabljamo ga lahko za zdravljenje kakršnihkoli odvisnosti, starih ran ali prejšnjih življenj. Pomagal vam bo postati mojster svoje lastne prihodnosti.

Je idealen kamen za meditacijo in sanjanje. Ko ga uporabljate v te namene pa je priporočljivo, da zraven uporabite tudi kamen za prizemljitev.

Povezan je s korensko čakro.

Nebesno znamenje: kozorog, lev.

PIRIT

Kamen za zaščito pred vsemi vrstami negativnih energij. Povečuje moč in energijo kamorkoli ga postavite. Kamen akcije, vitalnosti in volje (prebuja notranji žar, plamen). Spodbuja zaupanje in vztrajnost. Balansira. Pomaga posamezniku biti drzen in zvest samemu sebi. Uporabljamo ga tudi za lažjo manifestacijo. Povezan je s soncem in ojača vaš solarni pleksus. Pomaga vam videti stvari med vrsticami, za tančico. Prinaša denar in srečo.

Pirit prinaša dobro fizično počutje, pomaga pri vseh vrstah infekcije in čisti celoten telesni sistem. V stresnem obdobju vam bo pomagal ohranjati moč in energijo.

Povezan je z vsemi čakrami.

Nebesno znamenje: lev.

PIETERSIT

  • Čakre: tretje oko, solarni pleksus, sakralna čakra
  • Vzpodbuja telepatijo in spiritualne vizije – živa spiritualna potovanja tekom spanja
  • Motivira in pomaga speljati stvari, akcija
  • Pomaga nam, da se umirimo ter tako povežemo z božanskim vodstvom
  • Zelo visok kamen

RDEČE TIGROVO OKO

Uporabljajte ga za zaupanje, motivacijo in vitalnost. Prebuja libido. Uporabljajte ga za zdravljenje in razreševanje seksualnih težav v odnosu. Povečuje notranje zaupanje in samozavest. Priporočljiv za tiste, ki so brez moči in energije, motivacije ter volje za življenje. Pomaga zviševati vibracijo in hkrati prizemljuje. Prinaša ravnovesje. Prebuja strast in prinaša vitalnost.

Povezan je s korensko čakro.

Nebesno znamenje: oven, lev, škorpijon, bik.

ROŽEVEC

Kamen brezpogojne ljubezni. Oddaja negovalno, prijetno energijo. Prinaša notranji mir. Odpre srce za vse vrste ljubezni: ljubezen do sebe, družine, prijateljev, romantično ljubezen. Pomirja in mehča. Prebuja empatijo, priznavanje in odpuščanje. Sprošča stres, napetosti, jezo, ljubosumje, zamero. Zdravljenje fizične in čustvene srčne bolečine ter razlogov za le to. Pomaga zdraviti odnose. Z njim lahko v svoje življenje pritegnemo ljubezen, kakršno si želimo. Zvišuje samozavest in zaupanje ter uravnoveša čustva.

Fizično zdravi srce, pljuča in timus.

Povezan s srčno čakro.

Nebesno znamenje: tehtnica, bik.

RUBY ZOISIT

Kamen za komunikacijo, udobje in vitalnost. Povečuje duhovne sposobnosti in pomaga pri komunikaciji z vodniki. Pomaga vam ostati v svoji moči in energiji med tem, ko delujete v zunanjem svetu in ste izpostavljeni mnogim dražljajem in energijam. Pomaga vzdrževati in ohranjati dobro počutje in razpoloženje. Še posebej zaželen kamen v času žalovanja, saj vas bo podpiral in zdravil tako, da boste lažje sprostili vso grenkobo in bolečino ter vam pomagal pridobiti nazaj duhovno moč in strast do življenja. Pomagal vam bo videti s srcem (in ne z glavo).

Fizično pomirja pospešeno bitje srca. Zdravi vnetja in ojača imunski sitem, srce in pljuča. Zdravi tudi reproduktivne organe in povečuje plodnost, tako pri ženski kot tudi pri moškemu. Pomaga tudi pri splavitvi, histerektomiji in je koristen pri bakterijskih infekcijah.

Povezan je s srčno in kronsko čakro.

Nebesno znamenje: vodnar, oven.

RODONIT

Povezuje s kozmično energijo, vnaša in prebuja visoko vibracijo in pospešeno delovanje. Nosi močno zdravilno energijo, ki pomaga pri razreševanju težav v partnerskih odnosih. Prinaša čustveno zdravljenje, odpuščanje, sočutje in pomaga spuščati strah. Manifestira pozitivno energijo. Neguje in zdravi rane preteklih življenj. Mehča srce in vam pomaga odkriti najboljše dele sebe. Poznan je tudi kot kamen potenciala. Zdravi strto srce, privlači v vaše življenje sorodne duše in balansira srčno čakro. Prebuja strastno, stabilno in prizemljeno ljubezen. Podpira delovanje iz srca.

Fizično podpira detoksifikacijo in zdravljenje vseh organov, še posebej jeter. Zmanjšuje omotičnost in vnetja. Stimulira metabolizem. Uporabite ga, ko ste panični ali anksiozni.

Povezan je s srčno in korensko čakro.

Nebesno znamenje: bik.

SELENIT

Omogoča boljšo duhovno povezanost in komunikacijo z vodniki in višjim jazom, zvišuje vibracijo in zavest. Selenit ima sposobnost, da na hitro odblokira zastalo energijo in odstrani vse negativne energije. Ob uporabi z drugimi kristali poveča njihovo delovanje. Ščiti osebo ali prostor pred negativnimi zunanjimi vplivi. Sprošča in mehča ter ustvarja globok mir. Prinaša čist um, sprošča zmedenost in razkrije višjo sliko za katerim koli problemom. Odpira in prečisti kronsko čakro ter ostale višje čakre (8.-13. čakre). Uporabljate ga lahko tudi za boljši spomin.

Fizično čisti blokade iz fizičnega in eteričnega telesa. Zdravi na celičnem nivoju. Povezan je s hrbtenico in kostmi. Priporočljiv tudi v času dojenja.

Povezan je s kronsko čakro.

Nebesno znamenje: bik.

Selenit je vodotopen, zato ga ne smemo čistiti z vodo!

SODALIT

Harmonizira in mehča žleze zaradi visoke vsebovanosti soli, mangana in kalcija. Prinaša vodstvo višjih ravni, vodnikov, angelov. Prebuja intuicijo in prinaša fokus. Omogoča globoko popotovanje vase, videti nevidno. Z vnašanjem svetlobe v vaše notranje svetove, vam bo pomagal osvetliti dele sebe, ki so bili skriti in zakopani globoko v vas. Zmehča vaš um, prinaša notranji mir in vas podpira pri integraciji vseh delov sebe. Ko vsi ti deli pridejo skupaj, boste v sebi našli pogum, da stopite z vso močjo in energijo na svojo pot. Pomaga povečati zaupanje vase, lastno vrednost in samozavest. Je odlična podpora pri budnem sanjanju (lucid dreaming). Omogoča lažjo in iskreno komunikacijo. Povezuje logični um z duhovnim umom ter zavedno z nezavednim.

Odlična podpora pri nesporazumih in nestrinjanju.

Povezan je s tretjim očesom in grleno čakro.

SUGILIT

Zdravi karmo, prinaša globje razumevanje in odpuščanje. Pomaga sprostiti in spustiti vse skrbi ter prinaša mentalni počitek. Eden najpomembnejših kamnov, ki prinaša osebno in univerzalno ljubezen. Prinaša razumevanje velikih vprašanj v vašem življenju. Še posebej primeren za tiste, ki se počutijo izobčene (kot vesoljci) in same, saj vam pomaga razumeti zakaj obstajate (odkriti vaše poslanstvo) in kaj je namen lekcij, ki jih imate. Pomaga sprejemati in odpuščati. Pomaga sprostiti jezo in bes ter prepoznati, da je vse to nujno za osebno rast in razvoj. Odličen za sanjanje - za sproščanje nočnih mor in posamezniku omogoča sproščujoč in regenerativen spanec. Priporočljiv za empate, saj ščiti pred negativnimi energijami iz okolice. Povečuje zdravilne in duhovne sposobnosti.

Fizično pomaga pri odvisnostih in prehranjevalnih motnjah. Lajša glavobole in migrene ter bolečino.

Povezan je s kronsko čakro, tretjim očesom in srčno čakro.

Nebesno znamenje: strelec, devica.

Je vodotopen, zato ga energetsko ne čistite z vodo!

 

TIGROVO OKO

Povezuje energijo sonca z energijo zemlje. Prinaša svetlost in optimizem. Ščiti pred nesrečo in uroki. Prinaša obilje in lahko povzroči dviganje kundalini energije. Pomagal vam bo manifestirati ideje v realnost. Kamen za um in ne telo. Pomaga fokusirati, usmeriti um. Prinaša občutek enosti in občutek, da ste lahko bolj direktni v vseh ozirih. Povečuje notranjo moč. Privlači srečo in obilje. Pomaga vam tudi ohranjati bogastvo, ki ga že imate. Imenujejo ga tudi sončev kamen poguma, moči in osebne moči. Stimulira prve tri čakre in z njegovo pomočjo boste lažje prizemljeni in podprti v stresnih obdobjih.

Povezan je s solarnim pleksusom, sakralno čakro in tretjim očesom.

Nebesno znamenje: kozorog, lev.

 

 

TREE AGATE - DREVESNI AHAT

Kamen notranjega miru, povezave z zemljo in stabilnosti. V nekaterih predelih Indije ga uporabljajo kot talisman. Pomirja živce in je super kombinacija s kameno strelo, saj skupaj poglobita meditacijo in molitev (prayers). Prinaša občutek enosti, povezanosti z vsem, razrešuje egoizem in aroganco. Poenostavlja probleme v odnosu z otroci. Podpira nas na vaši poti in ojačuje imunski sistem ter regulira ravnovesje vode v telesu. Omogoča boljši pretok energije po telesu. Povezuje vas z naravnimi življenjskimi cikli in vas na ta način odpira toku obilja. Z njegovo pomočjo se boste lažje povezali z naravo.

Fizično pomirja živčne in krvne kapilare in je še posebej koristen tistim, ki imajo nevralgijo.

Povezan je s srčno in kronsko čakro.

Nebesno znamenje: devica.