Eterična smola Guggul (Indija) 50g

14,00

Eterična smola Guggul (Indija)

Kakovost: A+++

Količina: 50 g

Za vsa kadila iz smole in praha priporočamo uporabo nastavljivih gorilnikov na čajne sveče, ki so preprosti za uporabo ter lahko na enostaven način uravnavate količino in jakost vonja.

2 na zalogi

Opis

Eterična smola Guggul je tisočletja (vse od časa Bude) najpomembnejše kadilo in zdravilna smola Indije, Nepala in Tibeta. V Ajurvedski medicini zaseda prvo mesto in prav tako se je in se ogromno uporablja v Kitajski tradicionalni medicini. Guggul prihaja iz družine trnastih grmov Commiphora, njegovi botanični imeni pa sta Wightii in Mukul. Od grma Mira se razlikuje po majhnih okroglih sadežih ter po najbolj razširjenem območju rasti na severu Indije. V manjših količinah raste še v Nepalu in Pakistanu ter na redkih področjih severne Afrike.

Eterična smola Guggul je osrednje kadilo vseh Budističnih in Hindujskih templjev po celem svetu. Je osrednja sestavina in vonj večine najkvalitetnejših dišečih palčk zato nosijo vse Indijske trgovine pečat njegove arome.

Zaradi svojega sladkega vonja in čudovito nežne arome ustvarja v prostoru prijetno in domače počutje in je v kombinaciji z močnimi zdravilnimi lastnostmi tisočletja zelo priljubljen tudi na Zahodu. Odganja slabe duhove znotraj človeka zato se ga priporoča vsem, ki so pretirano tekmovalni ali pod velikim stresom.

Najbolj pomembna sestavina Guggula je steroid Guggulsteron, kateri ima ogromen nabor antiseptičnih zdravilnih lastnosti in delovanja. V času zdravljenja in očiščevanja telesa nastopi Guggul (kakor tudi ostale Eterične smole) kot eden izmed najučinkovitejših popolnoma naravnih antiseptičnih prehranskih dopolnil, katerega uživamo vsakodnevno v manjših količinah (delček smole damo v usta in jo prežvečimo ali poplaknemo z vodo), ter tako deluje na splošno čiščenje telesa, predvsem pa prebavnega trakta.

Naraščajoči izvlečki številnih raziskav in kliničnih dokazov kažejo, da so vnetja v spodnjem delu prebavnega trakta oziroma v korenu ali genezi vzrok številnih če ne celo vseh bolezni, ki prizadenejo človeštvo. Seznam je skoraj neskončen in vključuje: bolezni koronarnih arterij, avto-imunskih bolezni, debelosti, astme, peptičnega čudeža, tuberkuloze, revmatoidnega artritisa (in drugih artitidij), ulceroznega kolitisa, Crohnove bolezni, kroničnega sinusitisa, kroničnega aktivnega hepatitisa, kroničnega periodontitisa, predčasno poslabšanje sluha in vida in popolnoma vse vrste rakavih obolenj.

Eterična smola Guggul je zagotovo in zanesljivo čudežen dar severno Indijskega grma, ki te s prefinjeno sladko čudovitim vonjem in uživanjem nagradi z izjemnimi zdravilnimi učinki.

Morda vam bo prav tako všeč…