Akcija!

SET TUBEROSA, LOTUS IN VRTNICA

27,00

Set tuberoza, modri lotus in vrnica v bio jojobinem olju, v priročnih stekleničkah.

Absoluti so redčeni v bio deviškem jojobinem olju in pripravljeni za uporabo. Lahko jih uporabite namesto parfuma, enostavno nanesite 2-3 kapljice na želeno mesto. Lahko uporabite kot dodatek kremam za obraz.

Set vsebuje:

  • 1x absolut tuberoze v bio jojobinem olju (4,5 ml v roll on stekleni steklenički)
  • 1x absolut vrtnice v bio jojobinem olju (4,5 ml v roll on stekleni steklenički)
  • 1x absolut modrega lotusa v bio jojobinem olju (4,5 ml v stekleni steklenički s kapalko)

Set pride v darilni vrečkici in je tudi čudovito darilo.

Ni na zalogi

Opis

Absolut Tuberoze je eden izmed najbolj čarobnih in opojnih dišav luninega vrta, ki začara ozračje ter ga zapolni z vonjem Kraljevega nočno dišečega cveta.

Tuberoza (Polianthes Tuberosa) je trajnica, ki je povezana z agavami. Izvlečki se uporabljajo kot srednja nota v parfumeriji. Ime izhaja iz latinske besede Tuberosa, kar pomeni otekla ali gomoljna. Obstaja 12 vrst.

Tuberoza je nočno cvetoča rastlina, ki je neločljivo povezana z Mehiko. Azteki so jo imenovali Omixochitl ali Rojeni Cvet. Je ekstruzivna rastlina v Indijski mitologiji in kulturi. Rože se uporabljajo v vencih, različnih tradicionalnih ritualih ter okraševanju in poročnih obredih. V Hindijščini je znana kot Rajnigandha ali Raat ki Rani. Rajnigandha pomeni Nočno Dišeča. V Bengalščini je znana kot Rajoni-Gandha, kar pomeni Vonj Noči. Na Kitajskem Wan Xiang Yu pomeni Nočna Dišava, v Indoneziji Bunga Sedap Malam, ki se nanaša na Nočni Dišeči Cvet. Tradicionalno se Tuberoza na Havajih uporablja za ustvarjanje venčkov.

Vonj je eksotičen, kompleksen, cvetlični in sladek.

Tuberoza pomaga preprečiti možnosti anemije, poveča raven krvi in spodbuja imunski sistem. Cvet Tuberoze je koristen za zdravljenje in zniževanje simptomov sive mrene. Pomaga tistim, ki trpijo zaradi težav s spanjem.

Učinki: absolut Tuberoze predvsem zagotavlja mirne in sprostitvene učinke. Priporočamo ga vsem, ki so preobremenjeni z delom in splošnimi življenjskimi dejavnostmi. Sprostitev lahko dosežemo s pomočjo aromaterapije oziroma odišavljenjem doma, z mikro nanosom Absoluta na preprogo, del telesa ali oblačila. Ko vas objema njen vonj se počutite zelo sproščeno, umirjeno in blaženo, zato ga priporočamo tudi pri umetniški in ustvarjalni dejavnosti oziroma povsod tam, kjer je potrebna visoka mera koncentracije, umirjenosti in inspiracije.

Tradicionalno se deli rastline uporabljajo za zdravljenje akutnih nalezljivih bolezni in pirogenih vnetij, oteklin in opeklin. Velja za diuretik in emetični spazmolitik. Uporablja se kot pripomoček za zdravljenje gonoreje in zdravljenje izpuščajev pri dojenčkih. V Indiji jo uporabljajo za zdravljenje ran in zdravljenje malarije.

Absolut Tuberoze ima neprimerno močnejši in bolj naraven vonj od eteričnih olj. Je še najboljši približek vonju žive rože v naravi. Absolut namreč ne vsebujejo samo eteričnega olja rastline, temveč tudi druge pomembne komponente, zato je tako po sestavi kot vonju kompleksnejši. Absolut Tuberoze ima višjo intenzivnost barve, gostote in trajanja vonja. Prav tako je veliko gostejši in obstojnejši od eteričnega olja.


“Modri Lotus” imenovan “Nymphaea Caerulea” je danes znan tudi kot Modri Lokvanj. Ekstrakt Modrega Lotusa je bil najpomembnejša ritualna rastlina starodavnega Egipta. Ta čudovita rastlina je rastla povsod v divjih ribnikih in namakalnih nasipih reke Nil. Umetno so jo sadili tudi v tempeljskih in mestnih vodnjakih. Modri Lotus je postal zelo priljubljen zaradi svoje očarljive lepote in zaradi njegovih pozitivnih psihoaktivnih učinkov. Egipčani so ga uporabljali pri obredih smrti in rojstva. Podoba velikega faraona Ramsesa II (1290-1223 pr.n.št.) je bila skoraj v celoti narejena iz Belih in Modrih Lotosovih cvetov.

Modri Lotus je sveta roža in se je tradicionalno uporabljal za lajšanje psihičnih bolečin, za ustvarjanje dobrega počutja, ki se lahko razvije v evforičen občutek saj s svojim vplivom povečuje cirkulacijo. Za nekatera ljudstva je Modri Lotus simbol Potrpežljivosti. Cvet s svojim vonjem povečuje intuicijo. Vsebuje antispazmodično sestavino imenovano Nuciferin, prav tako vsebuje aporphine. Zgodovinsko gledano se je v starem Egiptu uporabljal podobno kot danes konoplja, saj je resnično močan in redek afrodizijak.


Danes je rožno oz. vrtnično olje eno najdragocenejših olj, poznano po svojem širokem spektru delovanja in nepogrešljivo v parfumski industriji. Na kožo deluje adstringentno (preprečuje vnetne reakcije na koži in njeno občutljivost na zunanje vplive), ima blago protimikrobno delovanje ter neguje suho, zrelo in občutljivo kožo. Vonj vrtnice pomirja, sprošča in dviguje razpoloženje.

Morda vam bo prav tako všeč…