Akcija!

SEME ŽIVLJENJA “PERUNICA” – 20 cm

20,00

Seme Življenja, premera 20 cm, les.

Seme Življenja v tej specifični obliki, je znano tudi pod imenom Perunica, Perunova cvetlica, Rozeta, Morca, Svarica, Sončno Kolo, Gromovni Znak… 

V Mediteranu je znan tudi pod imenom Afroditin Cvet.

Je eden izmed glavnih simbolov Slovanskega staroverstva, razširjen je bil namreč med vsemi Slovani in dlje. Največkrat je bil uporabljen kot simbol za zaščito, predvsem pred ognjem in strelo. Pogosto je bil vrezana tudi na zibelke, postelje, skrinje, vrata, kolovrate in preslice. Nemalokrat tudi kot okras na narodnih nošah.

Seme Življenja je v svojem primernem pomenu simbol svete geometrije, začetni vzorec, center, iz katerega nastane Roža Življenja. Predstavlja bistvo, oz. povzetek vseh informacij vesolja. Najdemo ga po vsem svetu, saj so ga poznale vse starodavne kulture.

Simbol je močno povezan tudi z žensko božansko energijo in Miriam iz Magdale (Marijo Magdaleno). Najdemo ga na tako imenovanem “Kamnu iz Magdale” – starodavnem kamnitem oltarju, ter praktično povsod na območju kraja Magdala, starodavnem mestu ob Galilejskem jezeru.

Ko ta simbol opazujemo, nas vrača v naše prastanje, v ravnovesje. Nas postavlja v naš center in nas spominja na to, kdo v resnici smo in na medsebojno povezanost vsega, kar obstaja. Zaradi prisotnosti globoko zakoreninjene ideje v kolektivni zavesti, da je to močan ščit – simbol zaščite, pa nam seveda pomaga tudi na ta način.

Lahko se uporablja kot podstavek za informiranje vode in hrane, kot mreža za postavitev kristalov (crystal grid) ali kot stenska dekoracija.

2 na zalogi