OBSIDIAN QUINCUNX in QUETZALCOATL medaljon

60,00

Čudovit obesek iz črnega obsidina z gravuro simbola Quincunx in Quetzalcoatl iz azteške kulture.

Quincunxl se pojavlja po celotnem svetu v različnih variacijah,v obliki kot je na medaljonu pa se pojavlja v Teotihuacanu, Mehika.

Simbolizira združitev, harmonijo, vrnitev v center oz. v svoje bistvo.

Kristal: medaljon iz črnega obsidiana iz Mehike

Velikost kristala: medaljon premera 5 cm

Verižica: makrame verižica nastavljiva med 40 – 65 cm

Barva vezave: kovinsko zlata

Na voljo je izdelek na sliki.

Macrame by Darija *** Narejeno v Sloveniji

1 na zalogi

Opis

Makrame je oblika vezave, ki omogoči da imate svoj najljubši kristal vedno na sebi. Praktična, udobna vezava kristala, ki je obenem tudi čudovita na pogled.

S tem načinom vezave se ohrani kristal nedotaknjen, v svoji prvotni obliki – ni potrebe preluknjati kristala ali ga drugače poškodovati. Makrame vezava objame kristal in se prilagodi njegovi obliki. Vsaka vezava je zato unikatna. Končni makrame je narejen tako, da omogoča prilagajanje dolžine vrvice tekom nošenja.

Uporabljam izključno najkvalitetnejšo povoščeno vrvico, ki omogoča nošenje izdelka tudi med tuširanjem in spanjem.

OBSIDIAN

Obsidian je vrsta vulkanskega stekla, ki so ga v centralni in južni Ameriki ljudstva tradicionalno uporabljala na svojih obredih.

Obsidian je najmočnejši kristal za zaščito. Zaščiti nas energetskih napadov, absorbira in odstrani negativno energijo iz okolja. Povezan je z korensko čakro in pomaga pri prizemljevanju, ki je nujno potrebno pri energetskem delu. Vzpodbuja tudi naše višje sposobnosti. Na fizičnem nivoju pomaga odpravljati napetosti v telesu in mentalni stres.

QUINCUNX simbol – roža s štirimi lističi

Je sveti simbol najden med drugimi tudi v Teotihuacanu, ter na ostalih področjih sedanje Mehike, kjer so prebivali stari tolteki, azteki, maji in ostale kulture. Predstavlja njihovo kozmovizijo, ki je zelo kompleksna. Na kratko lahko rečemo, da simbol predstavlja sveta nasprotja in ravnovesje v vesolju – vesolje, človek kot vesolje, 4 elementi v naravi.

Quincunx simbol se pojavlja po celotnem svetu pri raznoraznih kulturah v različnih simbolih, vedno pa ima podoben pomen.

Roža s štirimi lističi predstavlja 4 strani neba in center, ki uravnovesi vse, Axis Mundi celotnega vesolja, narave in človeka. Pri človeku je center našega vesolja naš popek. Vsak se lahko najde v tem simbolu, najdemo svojo moč in šibkosti, našo zavest in podzavest, in vse lahko prerodimo, obudimo, z namenom da postanemo najboljša verzija sebe.

 


Opomba:

  • vsak kristal in kamen ima unikatno obliko, tako je tudi izgled vezave unikaten
  • zaradi različnih barvnih nastavitev ekrana lahko pride do razlik v barvnem odtenku med sliko in izdelkom

Dodatne informacije

Izberi željeni tip verižice

Obesek na makrame verižici, Obesek na srebrni verižici