ABSOLUT MODRI LOTUS

77,00

Absolut Modrega Lotusa

Količina:

  • 15 ml v stekleni steklenički

 

 

4 na zalogi

Opis

“Modri Lotus” imenovan “Nymphaea Caerulea” je danes znan tudi kot Modri Lokvanj. Ekstrakt Modrega Lotusa je bil najpomembnejša ritualna rastlina starodavnega Egipta. Ta čudovita rastlina je rastla povsod v divjih ribnikih in namakalnih nasipih reke Nil. Umetno so jo sadili tudi v tempeljskih in mestnih vodnjakih. Modri Lotus je postal zelo priljubljen zaradi svoje očarljive lepote in zaradi njegovih pozitivnih psihoaktivnih učinkov. Egipčani so ga uporabljali pri obredih smrti in rojstva. Podoba velikega faraona Ramsesa II (1290-1223 pr.n.št.) je bila skoraj v celoti narejena iz Belih in Modrih Lotosovih cvetov.

Modri Lotus je sveta roža in se je tradicionalno uporabljal za lajšanje psihičnih bolečin, za ustvarjanje dobrega počutja, ki se lahko razvije v evforičen občutek saj s svojim vplivom povečuje cirkulacijo. Za nekatera ljudstva je Modri Lotus simbol Potrpežljivosti. Cvet s svojim vonjem povečuje intuicijo. Vsebuje antispazmodično sestavino imenovano Nuciferin, prav tako vsebuje aporphine. Zgodovinsko gledano se je v starem Egiptu uporabljal podobno kot danes konoplja, saj je resnično močan in redek afrodizijak.

Uporaba Modrega Lotusa: 0,5 – 2 % olja razredčimo v baznem olju za masažo, pomešanega v vodi za izparilnik, mešanico v razpršilu za potpuri, kot parfum, 3 – 5 kapljic za kopel, zgodovinsko pa so ga ljudje zaužili tudi kot dodatek v vinu, topli vodi ali čaju. V primeru zaužitja vas prosimo, da ste previdni, saj je 100 % ekstrakt ali absolute in je zelo močan.

​Absoluti so mešanice čistih rastlinskih esenc in naravnih olj. Olja so proizvedena v nadzorovanih sterilnih okoljih in ne puščajo ostankov v ozadju. To zagotavlja, da so ti zelo koncentrirani Absoluti varni za UM, telo in DUHA.

 

Morda vam bo prav tako všeč…