ANKH – KLJUČ ŽIVLJENJA – 40 cm

55,00

Ankh sodi med najbolj prepoznavne simbole starega Egipta. Znan je tudi po imenih »dih življenja«, »ključ življenja« in »ključ Nila«.

Stari Egipčani so vedeli, da je zemeljsko potovanje človeka le del večnega cikla življenja in obstoja. Zato ta simbol predstavlja koncept večnosti in nesmrtnosti, saj nikoli zares ne umremo, temveč se le transformiramo.

Vključuje več pomembnih simbolov:

Skarabej je hrošč, ki je v starem Egiptu predstavljal Sonce, življenje in prerojenje. Zaradi kotaljenja kroglic je Skarabej postal simbol Sonca in kreativne življenjske sile Vesolja. V skladu s tem zemeljskim simbolom nebeškega cikla so ga povezovali tudi s ponovnim rojstvom,  njegovo ime pa se lahko dejansko prevede kot »pr(e)iti v bivajoče«.

Horusovo oko je starodavni simbol, ki predstavlja “oko, ki vidi vse” – oko “boga” oz. Ene izvorne Zavesti, tudi oko Enosti, ki vidi preko polarnosti, Tretje Oko in Oko Srca. Je eden najpomembnejših simbolov, ki ga lahko najdemo v vseh starodavnih kulturah. Starodavne šole Misterijev so ga zaradi vsega naštetega vzele kot svoj simbol in sprva so ga smeli uporabljati le najvišji svečeniki in svečenice. Kasneje, v dinastičnem Egiptu, je Horusovo oko postalo simbol vladarske moči, znanja, modrosti in zaščite pred negativnimi silami – v tem in posmrtnem življenju.

Krog okoli očesa predstavlja večni cikel življenja in nesmrtnost.

Krila ponazarjajo moč Spirita (v starem Egiptu so ga upodabljali kot Sokola), ki iz višav vidi in opazuje vse. Krila simbolizirajo tudi moč Bitja, ki se pojavi, ko se kundalini energija v celoti aktivira.

Kača je bila v starem Egiptu izjemno sveta žival, saj je s svojim gibanjem predstavljala Kundalini energijo. Bila je tudi simbol univerzalne kreacije in destrukcije – njen strup je lahko zdravil (iz njega so svečeniki pripravljali zdravila) in tudi ubijal.  Dve kači predstavljata popolnoma aktivirano in uravnovešeno žensko in moško kundalini energijo.

Lotosov cvet velja za simbol čistosti, lepote in popolnosti. Ta prelepa cvetlica zraste iz blatnega dna močvirja in v soju sončnih žarkov razpne svoje čudovite cvetne liste. Zato je tudi prispodoba duhovne rasti človeka, ki se iz teme nevednosti dviga k svetlobi spoznanja. Trije lotosovi cvetovi predstavljalo trojstvo Bitja (Spirit, Duša, Telo).


Ankh lahko obesite na steno ali ga postavite na poličko / oltar.
Je kombinacija sedmih izjemno pomembnih in močnih simbolov, ki vas bodo s svojo prisotnostjo vedno znova opominjali na te starodavne koncepte Modrosti in v vas aktivirali speče spomine.
Višina: 40 cm

Ni na zalogi

Opis

Iz lokalno pridobljenega bukovega lesa.

PREBERITE ŠE: KAKO NASTAJAJO IZDELKI CONSCIOUSNESS CODES