ALKIMIJA VRTENJA: meditacija v gibanju

Vrtenje je prijetna, a močna praksa, ki popelje vaše telo, um in duha na pot razširjene zavesti, višjega potenciala in odkrivanja samega sebe.

Postavi vas v Center, ravnovesje, prebudi notranjo srečo in vas poveže z vašim pravim Bistvom.

Pogosto se zgodi, da dosežemo močne in globoke občutke ekstaze in zlitja s celotnim obstojem.


Zgodovina vrtenja

Vrtenje je starodavna praksa, katero so poznale vse kulture po svetu in predstavlja osnovo plesa. Danes je v kolektivni zavesti vrtenje največkrat povezano z Derviši in Sufijskim misticizmom, ki je ponovno obudil to prastaro tehniko.

Od pradavnine so različna ljudstva uporabljala vrtenje kot način dostopa do modrosti kozmosa in njegovih fraktalnih manifestacij v nas samih in znotraj vsake naše žive celice.

Rumi, filozof in mistik iz 13. stoletja, je poimenoval vrtenje "pot do razsvetljenja", saj je bilo vrtenje zanj ena izmed najpomembnejših tehnik za dosego najglobljega Bistva.

 


Vrtenje - ples torusa

S pomočjo vrtenja dosežemo točko v sebi, center, kjer je popolna tišina in mirovanje. Točko, kjer obstaja vse in nič hkrati. Točko, kjer smo Eno z Božanskim, z Izvorom. Točko nevtralnosti, združitve vseh nasprotij. Potopimo se v najgloblji prostor v našem Srcu, ki je istočasno Srce celotnega Vesolja.

Posledica tega je, da se začnemo zavedati Enosti ter povezanost vsega z vsem. Kakor znotraj, tako zunaj.

"Rotacija je kreacija."

Postanemo človeški vorteks energije. Naše telo se sicer premika, vse okoli nas se vrti, a naša lastna Esenca je v popolnem mirovanju. Smo Tišina v centru Viharja.

Ko se vse poravna in uravnovesi, ko je dotok energije največji, pogosto doživljamo občutke ekstaze, ki se ne more primerjati z ničemer drugim.

Gre za globok transformacijski in zdravilni proces, Alkimijo Zavesti, ki vpliva na vse tri nivoje našega Bitja: telo, um in duha.

Študije kažejo, da vrtenje odpira in aktivira povezave med majhnimi možgani - delom možganov, ki so med drugim odgovorni za razvoj motorike in ohranjanje ravnovesja - in zgornjo regijo možganov, ki nadzoruje pozornost, osredotočenost, razum in logiko in ureja našo sposobnost razmišljanja.


Kako poteka vrtenje?

Vrtenje je nekaj popolnoma naravnega. Mnogi smo se že kot majhni otroci z največjim veseljem vrteli in se pri tem neizmerno zabavali. Vrtenje je v nas in je del nas.

Po nekaj osnovnih napotkih in navodilih ter pripravi s kratko meditacijo, se ob ritmih posebej za to izbrane glasbe prepustimo lastnemu vodstvu, saj je vrtenje kljub temu, da ga izvajamo v skupini, izjemno individualen proces in globoko potovanje vase.

Je meditacija v gibanju.  Je oblika popolne predaje.

"Življenje je plesalec, ti pa si Ples."


Komu je namenjeno in kako dolgo traja, da osvojim tehniko?

Vrtenje je namenjeno vsem, ki se počutijo neuravnovešene (kar se pogosto manifestira tudi na fizičnem nivoju), izven stika s samim seboj, nepovezane s svojim Bistvom.

Vsem, ki si želijo najti svoj center in se postaviti nazaj v Moč. Vsem, ki si želijo razširiti svojo zavest in odkriti vesolje v sebi.

Vrtenje ni tehnika, ki bi se jo dalo osvojiti. Saj gre za neskončno potovanje vase, ki se ne more nikoli končati. Ko se naše telo enkrat navadi na to gibanje, je vse zelo preprosto. Kako globoko in daleč se boste podali, pa je v celoti odvisno od vas samih.

Pri vrtenju ni začetnika ali eksperta. Vsi smo na poti vase.


Kdo vodi Alkimijo Vrtenja?

Srečanja vodi Mateya Triglav, ki je v stik z vrtenjem prišla že v otroštvu, kasneje pa so jo njeno notranje vodstvo in spomini iz daljne preteklosti ponovno pripeljali v stik s to starodavno prakso.

Kot pravi, je bila ena izmed ključnih stvari v njenem velikem obdobju transformacije, prav vrtenje. Po navodilu njenih vodnikov, je bila deležna intenzivnega treninga, ki ga je izvajala vsak dan večkrat, dokler ni prišla do točke, ko se je lahko brez težav vrtela tudi po več ur skupaj in na sebi izkusila globoko alkimijo, ki se zgodi, ko se vrtimo.

Več o lastnih izkušnjah z vrtenjem vam bo razkrila ob sami vadbi.

Kdo je Mateya, si preberite TUKAJ.


Tedenska srečanja

Srečanja bodo potekala tedensko, lahko se pridružite kadarkoli.

Število mest je zaradi prostora omejeno, zato so obvezne vnaprejšnje prijave na [email protected]