MOJSTRSTVO ŽIVLJENJA

NI v družbenem položaju, dosežkih ali imetju.

JE v občutkih, ki jih imamo, naših dejanjih in pogumu, da stojimo za svojimi vrednotami.

Moje življenje se na poti mojstrstva poenostavlja, hkrati pa živim polnejše. Doživljam občutke notranjega miru, izpolnjenosti in poslanstva, kar se odseva v odličnem zdravju. Vendar pa ni bilo vedno tako. Tudi sam sem čutil tesnobo, neprestano utrujenost, občutek ujetosti, nemoči in izgubljenosti. Prišlo je tudi do dni, ko sem bil depresiven. Stiska, v kateri sem živel, je sčasoma vodila v slabšanje zdravja. Kljub vsemu pa zaradi želje po ugajanju drugim in strahu pred neznanim nisem zbral dovolj poguma, da bi karkoli spremenil. Zaradi motnje strjevanja krvi sem v življenju veliko pretrpel. Hude bolečine v gležnju so mi 10 let onemogočale normalno hojo in preprečevale tek. Rešitev sem nepričakovano našel v spremembi prehrane. Vse bolečine so izginile in ponovno sem lahko celo tekel. A kronična bolečina se je po nekaj letih službe, v kateri nisem bil izpolnjen, vrnila s preprostim, a pojmljivim sporočilom.

Čas je za spremembo, čas je, da prenehaš s kompromisi.

Kljub temu sem nadaljeval s pretvarjanjem, da je vse v najlepšem redu in zatiral neprijetne občutke. Ker opozoril nisem želel upoštevati, se je življenje zateklo k planu B. Doživel sem dve nesreči, ki sta me končno spravili na kolena in mi omogočili razmislek o mojem življenju. Obe poškodbi sta tako ali drugače vključevali hrbtenico in to mi je dalo misliti. Zavedal sem se, da to ni naključje, temveč sporočilo, ki ga je vredno upoštevati, če se želim izogniti novi nesreči.

Postal sem iskren do svojih občutkov in začel sprejemati odločitve, ki niso bile več v nasprotju s tem, kar sem čutil v sebi.

In ko sem prvič v življenju sledil svojim občutkom, sem občutil neizmerno svobodo, srečo, radost do življenja in zaupanje, da bo vse v najlepšem redu.  

KAKO JE SOOČENJE Z OBČUTKI VPLIVALO NA MOJE ŽIVLJENJE?

Pustil sem službo, v kateri sem bil nesrečen, brez da bi sploh vedel, kaj bom počel v življenju. Odločil sem se, da ne bom več izpolnjeval pričakovanj drugih in raje sledil srčnim željam. Kot strojnik sem sicer neizmerno užival v iskanju kreativnih rešitev, a vedel sem, da lahko dam svetu veliko več.

In ker je življenje polno čarovnije, ko stopiš na pot mojstrstva, sem le nekaj ur po dani odpovedi dobil povabilo na izobraževanje za HeartMath mentorja. Občutki so mi dali vedeti, da je širjenje znanja o moči srca moj naslednji korak in zato sem se na povabilo odzval. A ko sem zaključil izobraževanje, mi je nekaj manjkalo. Nisem čutil, da je to moja pot in tega nisem mogel početi. Kljub velikemu razočaranju sem prišel do pomembne ugotovitve, da si želim dela z ljudmi. Do jasnosti, kako naprej, je prišlo – zaradi moje trme, da zmorem sam – komaj čez eno leto. Imel sem sanje, v katerih sem se pogovarjal s prijateljico, ki živi v tujini. Ker se nisva slišala že veliko časa, sem se jo odločil kontaktirati. Ko sva se uspela slišati, me je po tem, ko sem ji opisal, kaj doživljam, preprosto vprašala: »Uroš, kako lahko pričakuješ, da te bodo ljudje prosili za pomoč, če pa niti sam nisi pripravljen vprašati zanjo?« To preprosto vprašanje mi je omogočilo izkusiti moč coachinga in mi dalo priložnost, da si priznam, da potrebujem pomoč. Pokazala pa mi je tudi perspektivo, iz katere sprejeti pomoč pomeni hitrejši napredek in ne neuspeha, kot je do takrat veljalo pri meni.

Odločil sem se za pomoč in bil skoraj čudežno ob pravih časih na pravih mestih. Pomoč, ki sem jo tisti trenutek najbolj potreboval, je prišla do mene, brez da bi je iskal!

Višina investicije me seveda ni pustila ravnodušnega, nasprotno – razum je oporekal, a sem čutil, da je to moj naslednji korak. Tako sem prišel do coacha, ki si ga sicer ne bi mogel privoščiti, in do udeležbe na coaching intenzivu v Londonu, ki mi sicer na kraj pameti ne bi prišla. Brez tega koraka danes verjetno še ne bi uvidel, da sposobnost, ki jo imam, ni samoumevna, ampak je dar, ki ga je treba uporabiti. Dar je povezan z globokimi pogovori, v katere se rad spuščam, odkar pomnim. Ne vem, kaj se zgodi, ampak ljudje se mi odprejo in se, ko pogovor zaključiva, poslovijo spremenjeni. To sem doživel že tolikokrat, da mi je postalo samoumevno.

Na ta način sem ugotovil, da je moje poslanstvo s pomočjo pogovora premakniti ljudi, katerih sanje so tako velike, da jih držijo na mestu.

To je bila moja pot. Upam si trditi, da je oz. bo tvoja pot povsem drugačna. Ne glede na to pa verjamem, da lahko tudi ti, na tebi unikaten način, pozdraviš in transformiraš svoje življenje. Če želiš izvedeti več o tem, kako ti pri tem lahko priskočim na pomoč, nadaljuj z branjem.

KAKO TI LAHKO POMAGAM?

Nesporno je, da si mojster/-rica svojega življenja in da imaš v sebi že vsa znanja in programe, ki te pri tem podpirajo. To seveda ne pomeni, da živiš življenje, ki si ga resnično želiš, prej nasprotno, saj večina programov, ki jih imaš v sebi, izvira iz tvojega otroštva. Tvoje želje so tako pogosto v nasprotju s tvojimi prepričanji, zaradi česar se – hočeš nočeš – samo sabotiraš oz. blokiraš.

Nisi obsojen/-a na življenje, ki ga ta trenutek živiš! Vse, kar potrebuješ za spremembo, imaš že v sebi.

Programi v tvoji podzavesti obstajajo samo, dokler obstajajo nevronske povezave v možganih. Te pa lahko spremeniš! To narediš tako, da ozavestiš stara prepričanja in ustvariš nove navade, ki te bodo podpirale na želeni poti.

Proces zahteva vztrajnost in veliko mero samozavedanja. To nam navadno povzroča največ težav, zaradi česar je pot veliko daljša, kot pa bi v resnici lahko bila. Tukaj vskočim jaz in poskrbim, da se prenehaš slepiti, izgovarjati in iskati odgovore izven sebe. Podprem te, da zbereš pogum in končno narediš, kar si že dolgo želiš in zaživiš življenje, o katerem sanjaš. Povsem iskreno pa bo najino delo odvisno od tvojih resničnih potreb in ne samo želja.

Ne verjamem v naključja! To bereš, ker se zavedaš, da si stvarnik/-ca svojega življenja in veš, da je norost od življenja pričakovati drugačne rezultate, medtem ko ponavljaš iste vzorce.

Če si srčno želiš živeti in ne samo verjeti v možnost obstoja drugačne realnosti ter si pripravljen/-a za to kaj narediti, potem te lahko podprem. Vedi pa, da investicija v tvoje novo življenje ne bo majhna in ne bo samo finančne narave, temveč bo zahtevala tudi tvoj čas, fokus in energijo.

 

PODPREM TE LAHKO NA NASLEDNJE NAČINE:


 • Intenziv: USTVARI DRUGAČNO REALNOST
  Skupaj preživiva dan v naravi. Z delom pričneva takoj, ko te poberem in odpeljem v neznano, zaključiva pa, ko te pripeljem nazaj. To ni običajen dan, ampak dan, ko si boš upal/-a sanjati kot še nikoli dotlej. Pogledala bova, kakšno življenje živiš, kaj si v resnici želiš, kaj te pri tem zadržuje in kaj je prvi korak, da to spremeniš oz. zaživiš življenje, ki si ga v resnici želiš. Proces, ki se začne na intenzivu, predstavlja ponovno rojstvo. Najprej dopustimo, da vse, kar nam ne služi, odpade, nato postavimo nove temelje, na katerih šele v zadnjem koraku začnemo graditi novo realnost. Po dnevu v naravi sledijo tedenska srečanj, kjer nadaljujeva začeto delo.
 • 1 : 1 COACHING
  Od intenziva se ta način dela razlikuje samo po tem, da ne preživiva dneva skupaj v naravi. Tako ti bom tudi tukaj služil kot ogledalo in ti povedal, če se izmikaš, se slepiš ali če si lažeš. Moj namen je na nežen, a odločen način poskrbeti, da boš lahko na koncu dneva iskreno rekel/-la, da ljubiš svoje življenje, da si bil/-a zvest/-a sami/-emu sebi, da si naredil/-a vse, kar je bilo v tvoji moči in da si pomirjen/-a sam/-a s seboj.
 • SKUPINSKI COACHING
  Od 1 : 1 coachinga se razlikuje po tem, da je prilagojen potrebam skupine kot celote.
 • INSPIRACIJA
  Preko izzivov, ki mi jih je življenje ponudilo, sem razvil drugačen pogled na svet. Iz lastne izkušnje sem videl, da je možno doseči več, kot si lahko v nekem trenutku sploh zamislimo. S teboj in s tvojo skupino si želim podeliti to in mnoge druge izkušnje, ker vem, kakšno moč imajo na naša življenja navdihujoče zgodbe. Za več informacij, kako bi lahko navdihnil tvojo skupino, me kontaktiraj.

 

KAKO NAPREJ?

Zelo enostavno. Ti narediš prvi korak, me kontaktiraš in mi zaupaš, kako si predstavljaš, da bi te lahko podprl. Jaz ti pošljem nekaj vprašanj, na katera mi odgovore pošlješ nazaj, nakar se bova dogovorila za dvourno izkušnjo dela z menoj in videla kako naprej.

Kontakt: uros@esencavesolja.si

Več o meni: O Urošu