SPLOŠNI POGOJI IN PRAVILA SPLETNE STRANI esencavesolja.si

Podatki o lastniku strani / poslovnem objektu

DRUŠTVO ZA DVIG ZAVESTI ESENCA VESOLJA
Podjunska ulica 17, 1000 Ljubljana
Matična št.: 4095634000
Vpisano v register pri Upravni enoti Ljubljana, zap. št. vpisa 215-1549/2016-8 dne 21. 2. 2017.

 

1. SPLOŠNE DOLOČBE

Ob prijavi na e-novice, ob naročilu izdelka ali ob prijavi na dogodek se uporabnik zavezuje, da se strinja z vsemi splošnimi pravili in pogoji uporabe spletnih vsebin te spletne strani in naših storitev.  Vsakič, ko se prijavite na to spletno stran, potrjujete, da se strinjate z vsemi določbami, ki se nahajajo v naših pravilih in pogojih uporabe, in jih tudi sprejemate. Če se z našimi pogoji in pravili ne strinjate, ne smete uporabljati naših vsebin in storitev in se ne smete registrirati.

Vsebina Splošnih pogojev in pravil o uporabi spletne strani esencavesolja.si se nanaša na pogoje uporabe storitve vsebin/storitev na spletni strani esencavesolja.si. To predstavlja pravno veljaven in zavezujoč sporazum med vami kot uporabnikom ter nami, spletno stranjo esencavesolja.si oziroma ponudnikom (Društvo za dvig zavesti Esenca Vesolja).

 

2. OPREDELITVE POJMOV

Ponudnik in lastnik spletne strani je Društvo za dvig zavesti Esenca Vesolja, Podjunska ulica 17, 1000 Ljubljana.

Uporabnik ste vi, ki obiskujete in brskate po naših spletnih straneh, ne glede na to, ali ste fizična oseba ali pravna oseba oz. njen zastopnik ali pooblaščenec.

esencavesolja.si — je spletni portal oziroma spletna stran, informacijski sistem, ki vsebuje različne lastne, avtorske in avtorsko zaščitene spletne vsebine ter storitve v okviru naše dejavnosti. Uporaba spletnih vsebin in uporaba naših storitev je popolnoma na lastno odgovornost. Z obiskom naše spletne strani in registracijo oziroma z uporabo naših storitev (obisk dogodka, predavanja, ...) se v celoti strinjate s Pravili in pogoji spletne strani esencavesolja.si in v celoti prevzemate odgovornost. Na spletni strani esencavesolja.si in v okviru Društva Esenca Vesolja, Ljubljana delujejo različni avtorji/predavatelji oz. zunanji sodelavci. Ponudnik spletne strani esencavesolja.si ne prevzema nikakršne odgovornosti za pravilno pravno-formalno in moralno izvajanje poslovne dejavnosti zunanjih sodelavcev. Zunanji sodelavci v okviru spletne strani esencavesolja.si objavljajo različne avtorske tekste, predstavljajo avtorske programe, njihovo poslovanje pa je v celoti ločeno od ponudnika spletne strani esencavesolja.si.

 

3. PRODAJA IZDELKOV

Cene izdelkov

Cene izdelkov so opredeljene pri posameznemu izdelku in ne vsebujejo DDV. Društvo za dvig zavesti Esenca vesolja ni zavezanec za DDV.

Cene ne vsebujejo stroškov poštnine.

 

Plačilo izdelkov

Kupec plača izdelke na naslednji način:

- plačilo na TRR.

 

Reklamacije

Reklamacije sprejemamo pisno z vrnjenim izdelkom in računom. Ob reklamaciji je potrebno navesti razlog reklamacije. V primeru, da reklamacija s strani kupca ni upravičena, je ne bomo upoštevali.

 

Veljavnost ponudbe

Navedene cene na spletni strani so nepreklicne in veljajo samo ob naročilu preko interneta, zato lahko pri nekaterih izdelkih pride do odstopanja cen v spletni trgovini in ostalih prodajnih mestih ali zastopnikih. Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila.

 

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da v 15 dneh društvu pisno sporoči odstop od pogodbe, in sicer na kontaktni e-naslov: info@esencavesolja.si. Potrošnik mora nato blago vrniti društvu v tridesetih dneh po pisnem sporočilu o odstopu potrošnika od nakupa, s tem da sam krije neposredne stroške vračila. Izdelki morajo biti nerabljeni in nepoškodovani. Priložena mora biti kopija naročila. Stroške vračila blaga krije kupec. Ponudnik vrne celotno kupnino (kupnina s stroški dostave) takoj ko je mogoče, najkasneje pa v tridesetih dneh po prejemu sporočila o odstopu potrošnika od nakupa.

Opomba: Zakon o varstvu potrošnikov (usklajen z evropskimi predpisi), določa, da kupec od pogodbe ne more odstopiti, v primeru izdelave izdelka po naročilu in navodilih kupca.

 

Garancija

Za izdelke v spletni trgovini veljajo garancijski pogoji v skladu s slovensko zakonodajo.

 

Dobavni rok

Nekateri izdelki so izdelani po naročilu. Zato je tudi rok dobave pri izdelku okvirno opredeljen. Dobavni roki so izraženi v številu delovnih dni.

 

Dostava

Ponudnik mora blago dostaviti v obljubljenem času. Dostavo opravlja Pošta Slovenije ali drugi ponudnik. V primeru nezmožnosti prevzema paketa poštni delavec pusti obvestilo v poštnem nabiralniku.

 

Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter naročil.

 

4. DOSTOP DO SPLETNE STRANI IN UPORABA

Dostop

Dostop do spletne strani esencavesolja.si je načeloma zagotovljen neprekinjeno, vse dni v letu, razen v času vzdrževanja in posodobitev spletnih strani. Ponudnik si pridržuje pravico do umaknitve in ukinitve spletne strani kadarkoli oziroma kateregakoli dela spletne strani in funkcionalnosti kadarkoli, brez predhodnega obvestila.

 

Uporaba

Obisk spletne strani esencavesolja.si in uporaba vsebin/storitev je popolnoma na lastno odgovornost.

Uporaba spletne strani esencavesolja.si je pogojena z veljavnimi predpisi Republike Slovenije na tem področju. Z uporabo vsebin spletne strani esencavesolja.si izrecno soglašate z njeno vsebino. Obvezujete se, da boste to spletno stran uporabljali na zakonit način. Izključno ste odgovorni za poznavanje in spoštovanje kateregakoli oziroma vseh zakonov, podzakonskih predpisov, pravil in ureditev, ki se nanašajo na vašo uporabo tega spletnega portala.

S tem, ko ste pristali na spoštovanje Splošnih pravil in pogojev spletne strani esencavesolja.si, izrecno pristajate, da ne boste:

  • uporabili teh spletnih strani (vsebin/storitev) za protipravno ravnanje ali spodbudili tretjo osebo, da bi storila kaj takega;
  • uporabljali vsebin/storitev za kakršnekoli nezakonite namene;
  • nezakonito presnemavali ali kopirali naših vsebin, ki so v celoti zaščite z zakonom o intelektualni lastnini.

 

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik esencavesolja.si (Društvo za dvig zavesti Esenca Vesolja) se zaveda pomembnosti zanesljivega varovanja zasebnosti vsakega uporabnika portala in zbira osebne podatke, kot sta elektronski poštni naslov in osebno ime. Ponudnik nima dostopa do gesla, ki ga uporabnik izbere in mora tako uporabnik ob izgubi gesla sam ustvariti novo geslo sledeč navodilom.

Osebni podatki, ki jih zbira ponudnik, so uporabljeni za lastne evidence ter za obveščanje o storitvah ali izdelkih, ki so ali bodo na voljo. Ponudnik ščiti osebne podatke posameznikov pred vsakim nepooblaščenim dostopanjem, uporabo ali razkritjem. Podatki ne bodo posredovani tretjim osebam ali poslovnim partnerjem. Ponudnik se zavezuje, da bo osebne podatke uporabnikov varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

 

Povezava na  druge spletne strani

Nekatere povezave spletne strani esencavesolja.si vodijo na druge spletne strani, ki jih Društvo Esenca Vesolja ne uporablja, ne kontrolira niti ne preverja njihove vsebine. Ponudnik ponuja te povezave uporabnikom le kot dodatne informacije o izvajalcih in virih. Navedene povezave na druge spletne strani ne predstavljajo odobravanja izdelkov, storitev ali informacij. Ko izberete povezavo na drugo spletno stran, ste se dolžni ravnati po pogojih in pravilih, ki jih postavlja njihov uporavitelj in veljajo za te zunanje spletne strani.

 

Izključitev jamstva

Izrecno se strinjate, da razumete, da uporabljate to spletno stran in naših storitev izključno na lastno odgovornost. Vsebina in funkcionalnost portala sta vam ponujeni »taki kot sta«, brez kakršnihkoli drugih jamstev.

 

Uporaba fotografij in grafik

Fotografije, ki niso lastne izdelave članov in se uporabljajo na spletni strani so kupljene in/ali pridobljene na straneh:

www.pixabay.com

www.freepik.com

www.pexels.com.

 

Izključitev odgovornosti

V nobenem primeru Društvo za dvig zavesti Esenca Vesolja oziroma njeni sodelujoči na teh spletnih straneh, ne bodo odgovorni za slučajno, posredno ali posledično škodo, ki bi izvirala iz vaše uporabe oziroma nezmožnosti uporabe te spletne strani ter nepravilne uporabe naših storitev.

Društvo Esenca Vesolja spoštuje uradno medicino in obiskovalcev na noben način ne odvrača od uradnega medicinskega zdravljenja, temveč le-to podpira. Uporaba naših spletnih vsebin in uporaba naših storitev je dovoljena izključno na lastno odgovornost. Ob obisku naših storitev in spletnih strani se strinjate z naslednjimi pogoji in pravili, ki jih najdete na naših spletnih straneh, na spodnjem delu spletne strani pod ‘opozorili’:

Opozorilo: Delavnice in terapije ne izvajamo kot zdravstveno storitev, ampak kot delavnice in svetovanja duhovne in osebne rasti. Različne oblike svetovanja in izobraževanja, objavljena na tej spletni strani, ne spadajo pod uradno priznane oblike terapevtske pomoči ali uradno priznane izobraževalne programe. V okviru Društva Esenca Vesolja izvajamo različna predavanja in svetovanja, ki v nobeni meri ne nadomeščajo tradicionalnega terapevtskega pristopa ali zdravljenja. Svoje znanje in izkušnje ponujamo osebe, ki smo se izobraževale pri različnih avtorjih in programih širom sveta in želimo svoje znanje in izkušnje deliti izključno z namenom izboljšanja kvalitete življenja posameznika preko drugačnega razumevanja življenjskih situacij.  V okviru ponudbe spletne strani esencavesolja.si ponujamo predavanja in svetovanja, katerih namen so različni pristopi razumevanja najrazličnejših situacij, kar pa v nobeni meri ni zdraviteljstvo. Besedi 'zdravljenje' ali 'zdraviteljstvo' sta omenjeni zgolj v smeri izboljšanja kvalitete življenja preko drugačnega razumevanja oziroma pogleda na stvarnost in nikakor v smeri fizičnega ali psihološkega zdravljenja. Za obisk svetovanja ali izobraževanja v okviru naše ponudbe posameznik v celoti prevzema odgovornost. V primeru dvoma, ali so naša izobraževanja oziroma svetovanja primerna za vas oziroma nekoga, ki je v procesu zdravljenja (psihološkega ali fizičnega), svetujemo, da se pred obiskom posvetujete s svojim zdravnikom ali uradnim terapevtom. S prijavo in udeležbo na naše izobraževalne in svetovalne programe se strinjate z zgoraj navedenimi pogoji  in v celoti prevzemate odgovornost za svojo udeležbo.

Ob neprimerni uporabi naših storitev in vsebin uporabnika ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti.

 

Spremembe določil

Društvo za dvih zavesti Esenca Vesolja si pridržuje pravico občasnih sprememb teh pogojev in pravil. Vsaka sprememba postane veljavna od trenutka, ko je objavljena na tej spletni strani, razen če ni drugače posebej določeno.

 

Preklic vpisa na spletno stran / Izpis

V kolikor želite preklicati registracijo in prejemanje kakršnihkoli elektronskih sporočil spletne strani esencavesolja.si, se morate s spletne strani samostojno izpisati s pomočjo povezave, ki se nahaja v vsakem sporočilu. Lahko pa nam tudi samo pošljete e-mail z vsebino ODJAVA na info@esencavesolja.si.

Vsi uporabniki spletne strani so sami odgovorni za svoj lasten izpis.

 

Izjava o odgovornosti pri vpisu

Spletna stran striktno uporablja princip pridobivanja in vpisovanja uporabnikov, ‘imenovan double opt-in’, oz. metodo z dvojnim vpisom in preverjanjem. To pomeni, da elektronski naslov, s katerim se obiskovalec vpiše, preverimo tako, da mu na njegov elektronski naslov samodejno pošljemo potrditveno sporočilo s povezavo, na katero je potrebno klikniti, da se vpis potrdi in dokončno izvede.

To preprečuje, da bi vas na spletno stran prijavil kdorkoli drug kot vi sami, oziroma kdorkoli, ki nima dostopa do vašega elektronskega naslova.

Kljub vsem varovalom pa lahko katerikoli spletni uporabnik v obrazec za vpis vpiše vaš elektronski naslov, s čimer boste nanj prejeli potrditveno elektronsko sporočilo za vpis. V tem primeru vas prosimo, da to sporočilo ignorirate, saj je tehnološko nemogoče imeti nadzor nad takšnimi dejanji, zato Društvo Esenca Vesolja zavrača vsakršno odgovornost ob morebitnem tovrstnem dogodku. Kljub temu pa vpis ne bo potrjen, dokler ga ne boste potrdili s klikom na povezavo v prejetem sporočilu, zato od nas ne boste prejeli nobenih dodatnih elektronskih sporočil, razen če boste vpis potrdili.

 

Omejitev osebne in nekomercialne uporabe

Spletno stran esencavesolja.si smete uporabljati le za osebne in nekomercialne namene. Prepovedano je spreminjanje, kopiranje, distribucija, oddajanje, prikazovanje, izvajanje, razmnoževanje, objavljanje, licenciranje, ustvarjanje izpeljank, prenašanje ali prodajanje katerih koli podatkov, programske opreme, izdelkov ali storitev, ki so na spletni strani esencavesolja.si razen v primeru izrecne navedbe v teh pogojih uporabe (navedba vira in povezava na našo stran).

Povezave na spletno stran esencavesolja.si (osnovno stran in/ali posamezne podstrani) so dovoljene, če se navaja vir vsebine in povezava na našo stran.

 

Končna določba

Ti pogoji in pravila imajo naravo pogodbe. Morebitne spore v zvezi s tem pogodbenim razmerjem rešuje stvarno pristojno sodišče v Ljubljani.

Stranki udeleženki v elektronskem poslovanju soglašata, da bosta ob morebitnih sporih medsebojno priznavali veljavnost elektronskih sporočil na sodišču, če veljavnost le teh ni bila predhodno ugovarjana skladno s postopki, ki so opredeljeni v teh pogojih in pravilih. Nadaljevanje uporabe spletne strani po objavi sprememb pomeni, da se z navedenimi spremembami strinjate.

 

V Ljubljani, 22. 2. 2017

 

 

Statut društva

Statut društva vam je na voljo na tej povezavi.

Scroll Up