SLASTNI RECEPTI IZ DARJINE KUHINJE

PIŠKOTI IZ OVSENIH KOSMIČEV

Sestavine:
• 50g kokosove maščobe
• 1 zrela banana
• 50 g sladkorja (lahko kokosov sladkor / lahko se nadomesti z Stevio)
• 125 g ovsenih kosmičev
• 100 g semen (sezam, laneno sebe, sončnično seme, bučno seme)
• 50 g moke (pšenične, pirine, riževe,…)
• 1 žlička pecilnega praška
• Voda oz. sojino mleko po potrebi

Priprava:
1. Maščobo, ovsene kosmiče in semena prepražimo na teflonski ponvi, da zadišijo in dobijo malo zlate barve. Mešanico nato ohladimo.
2. Pretlačimo banano in ji dodamo sladkor oz. sladilo, ter primešamo moko z pecilnim praškom.
3. Na koncu vmešamo še mešanico semen in kosmičev. Po potrebi dodamo malo vode ali mleka. Celotna zmes mora biti zelo gosta, vendar ne pretrda.
4. Z dvema žličkama oblikujemo majhne kupčke, ki jih polagamo na peki papir. Pečemo 15 minut na 180 °C.

________________________________________

BOŽANSKI VEGANSKI OVSENI MUFINČKI

Sestavine – suhe:
1 skodelice ovsene moke (ovsene kosmiče zmelješ v mlinčku za kavo)
¾ skodelice mletih lešnikov
1/3 skodelice 100% kakava
1,5 čajne žličke soda bikarbone
1/3 skodelice kokosovega sladkorja (zmlet v kavnem mlinčku)
Ščep soli
Stevija po okusu

Sestavine – mokre:
2 zreli banani, pretlačeni
¾ skodelice ovsenega mleka ali vode
1 čajna žlička jabolčnega kisa
¼ skodelice stopljene kokosove maščobe

Priprava:
1. Zmešamo v ločenih posodah suhe in mokre sestavine.
2. Suhe sestavine vmešaš v mokre, da dobiš enotno maso. Masa ne sme biti pretrda ali preveč tekoča.
3. Količina je za približno 12 normalno velikih muffinov.
4. Pečemo 30 minut na 180 °C.

________________________________________

VEGANSKI ČOKO MUFINI

Sestavine – suhe:
250 g moke (pol pšenične in pol pirine moke)*
60 g kokosovega sladkorja (zmlet v kavnem mlinčku)
25 g 100% kakava
1 čajna žlička pecilnega praška
1 čajna žlička soda bikarbone
Ščep soli
cimet
Po želji: sesekljani lešniki, limonina lupinica, rum
*del moke lahko zamenjamo z mletimi lešniki, riževo moko, kokosom,…)

Sestavine – mokre:
2 zreli banani, pretlačeni
2 dcl vode
60 g stopljene kokosove maščobe
80 g stopljene čokolade
3 žlice kisa / limoninega soka

Priprava:
1. Zmešamo v ločenih posodah suhe in mokre sestavine.
2. Suhe sestavine vmešaš v mokre, da dobiš enotno maso. Masa ne sme biti pretrda ali preveč tekoča.
3. Količina je za približno 12 normalno velikih muffinov.
4. Pečemo 30 minut na 180 °C.

Scroll Up