« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Cacao Ceremony – Kakavov obred

12 aprila, 2019, 18:00 - 21:00

35€ – 44€

“Kadar je ogroženo ravnovesje med ljudmi in naravo, se kakav vedno vrne iz pragozdov med ljudi, da bi odprl njihova srca in povrnil planet v harmonijo.” – avtohtono izročilo

 

KAKAV je za starodavna ljudstva srednje in južne Amerike od nekdaj bil čaščen kot darilo bogov. Imenovali so ga eliksir življenja, saj je sveta rastlina, ki nas na nežen in ljubeč način popelje v srce in nas poveže z našim resničnim Bistvom.

Tradicionalno so čokoladni eliksir smele pripravljati le ženske v plemenih, saj se je znanje o tem, kako pripraviti zrna kakavovca, prenašalo in ohranjalo le med ženskami.

Sveti kakav je povezan z Xochiquetzal, Azteško boginjo ljubezni, plodnosti, lepote, rojevanja, ženske seksualne moči in na sploh ženstvenostjo. In pa z Tlaloc, njenim moškim aspektom, bogom plodnosti, deževja, neviht in poplav. Skupaj sta bila čuvarja svetega kakavovega drevesa.

 

Za kakšen kakav gre in kako deluje na nas?

Ceremonialni kakav, ki ga uporabljamo pri našem kakavovem obredu, je drugačen od kakava, ki je v prosti prodaji. Uvožen je direktno iz Gvatemale oz. Peruja, kjer ga goji in pripravlja lokalna družina, katere predniki so se že od nekdaj ukvarjali s to sveto rastlino. Gre za organski, presni 100% kakav.

Narejen je po tradicionalni recepturi, z namero uporabe v kakavovi ceremoniji. Vsebuje teobromin, kar pomeni »hrana bogov«.
Določene aktivne sestavine, ki jih ceremonialni kakav vsebuje, sprožajo občutke sreče, ljubezni in harmonije, lahko deluje tudi kot afrodiziak.
Pomaga odstranjevati blokade, tesnobo in depresijo, nas ljubeče vodi nazaj v Srce, podpre notranji proces preobrazbe ter nas poveže z našo lastno Modrostjo.

Kako poteka ceremonija?

Obredno pitje kakava poteka v sproščenem vzdušju, ob spremljavi bobnov, petja in plesa. Prepustili se bomo vodstvu Spirita Kakava. Vse skupaj pa podprli še z zvočnim potovanjem z gongi in tibetanskimi skledami.

Cacao Ceremony bosta za vas pripravili in vodili Mateya Triglav in Darija Huzimec.

Datum: petek, 12.04.2019
Čas: od 18h do predvidoma 21h
Kje: Ljubljana – Šiška (natančno lokacijo vas sporočimo ob prijavi)
Prispevek: 35 eur (za prijave do 6.4.2019), kasneje 44 eur.

Prijave in informacije na: info@esencavesolja.si
Število mest je omejeno.

Ob prijavi vam bomo posredovali podrobnejše informacije in navodila.

* V primeru, da uživate antidepresive, če imate resnejšo srčno-žilno bolezen ali če ste pred kratkim bili na kemoterapiji, se ceremonije žal ne boste mogli udeležiti. V kolikor ste noseči ali dojite, nas o tem obvestite ob prijavi.

Podrobnosti

Datum:
12 aprila, 2019
Čas:
18:00 - 21:00
Cena:
35€ – 44€
Spletna stran:
http://esencavesolja.si/storitve/cacao-ceremony/

Organizator

Esenca vesolja

Prizorišče

Litostrojska 4
Litostrojska 4
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map

Registrations are closed for this event

Scroll Up